ΥΠΕΚΑ: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων

 
43 logariosmos dei1 330x205 ΥΠΕΚΑ: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων

ΥΠΕΚΑ: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων τονίζουν κατηγορηματικά κύκλοι του ΥΠΕΚΑ, διαψεύδοντας ως ανακριβείς σχετικές αναφορές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το κόστος των εκπτώσεων που αποφασίστηκε υπολογίζεται σε 70 έως 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι απώλειες για τη ΔΕΗ, εάν για παράδειγμα τα ΕΛΠΕ αποφάσιζαν να κλείσουν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα έφτανε τα 65 εκατ. ευρώ μίνιμουμ.

Εφόσον όμως με τις μειώσεις αυτές διασφαλίζεται η συνέχιση της δραστηριότητας της βαριάς βιομηχανίας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και σημαντική ρευστότητα για τη ΔΕΗ. Παράλληλα η εταιρεία θα έχει σημαντικά οφέλη της τάξης των 50 εκατ. ευρώ ετησίως (τουλάχιστον) από τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου της Gazprom ενώ επιπρόσθετα οφέλη της τάξης των 100 έως 200 εκατ. ευρώ αναμένονται από τις άλλες ρυθμιστικές αλλαγές που προωθούνται στην αγορά ηλεκτρισμού.

Δηλαδή το ισοζύγιο για την εταιρεία όχι μόνο δεν είναι αρνητικό αλλά η συνολική ζυγαριά γέρνει υπέρ της θετικής προοπτικής της εταιρείας.

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.