Η SMA Solar και η Danfoss διαμορφώνουν μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες μετατροπέων ενέργειας παγκοσμίως

 
54 SMA SOLAR ACADEMY news 330x248 Η SMA Solar και η Danfoss διαμορφώνουν μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες μετατροπέων ενέργειας παγκοσμίως

Η SMA Solar και η Danfoss διαμορφώνουν μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες μετατροπέων ενέργειας παγκοσμίως

Η SMA Solar Technology AG και η Danfoss A/S επιδιώκουν μία στενή συνεργασία στρατηγικής σημασίας με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Οι δύο εταιρίες που εξειδικεύονται στην τεχνολογία συστημάτων, στοχεύουν στην πλήρη αξιοποίηση της οικονομίας κλίμακος και των κοινών πρωτοβουλιών ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, η Danfoss αποκτά μερίδιο της SMA της τάξεως του 20% και σχεδιάζει την πώληση της δραστηριότητας του τομέα των ηλιακών μετατροπέων της στην SMA.

«Η στρατηγική συνεργασία με τη Danfoss ενισχύει την ηγετική θέση της SMA στην παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων. Αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον με αυξημένη πίεση μείωσης κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, η πολυετής εμπειρία της Danfoss στον τομέα των μετατροπέων ελέγχου αποτελεί όφελος για εμάς. Στο χώρο αυτό επικρατεί εδώ και καιρό σκληρός ανταγωνισμός. Συνεπώς, ο όμιλος Danfoss προσανατολίζεται στη διαρκή βελτιστοποίηση των τιμών μέσω της προμήθειας προϊόντων και υπηρεσιών από τη διεθνή αγορά καθώς και μέσω πρωτοβουλιών περικοπής κόστους. Η στρατηγική συνεργασία θα αποτελέσει όφελος και για τις δύο επιχειρήσεις και θα συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους.», δηλώνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SMA, Pierre Pascal Urbon.

Η ανάληψη της δραστηριότητας του τομέα ηλιακών μετατροπέων της Danfoss καθιστά το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της SMA ακόμα πιο ελκυστικό. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η SMA θα εισάγει νέα προϊόντα στη ραγδαίως αναπτυσσόμενη αγορά των μικρομεσαίων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας.

«Η συνεργασία της Danfoss, με ηγετική θέση στον τομέα των μετατροπέων ελέγχου, και της SMA, με μοναδική τοποθέτηση στη διεθνή αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων, διαμορφώνει μία από τις μεγαλύτερες συμμαχίες παγκοσμίως στον τομέα μετατροπέων ενέργειας. Η ανάληψη του μεριδίου της SMA της τάξεως του 20%, αποτελεί δείγμα της διαρκούς δέσμευσης και εμπιστοσύνης μας στην ηλιακή ενέργεια. Δεσμευόμαστε για καινοτομία και ανταγωνιστικότητα, αξιοποιώντας την πείρα μας από τον τομέα μετατροπέων ελέγχου προς όφελος του τομέα των ηλιακών μετατροπέων. Η Danfoss θα ωφεληθεί από την οικονομία κλίμακος και των υψηλών ποσοστών ανάπτυξης της φωτοβολταϊκής βιομηχανίας στα επόμενα έτη», δηλώνει ο Niels B. Christiansen, President και CEO της Danfoss.

Η Danfoss θα προχωρήσει σε αγορά 6,94 εκατομμυρίων μετοχών της SMA Solar Technology AG στην τιμή των  43,57 ευρώ ανά μετοχή, από τα ιδρυτικά μέλη της επιχείρησης, τις οικογένειές τους και τα ιδρύματά τους.  Η τιμή αγοράς αντιστοιχεί σε απόδοση της τάξεως του 50%, υπολογιζόμενη βάσει της μέσης τιμής του όγκου συναλλαγών των τελευταίων 60 ημερών. Ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται σε 302,38 εκατομμύρια ευρώ. Η ελεύθερη διακύμανση της διαπραγματευόμενης μετοχής της SMA  θα ανέρχεται μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής σε 25,05%. Τα ιδρυτικά μέλη της SMA, τα ιδρύματα και οι οικογένειές τους θα διατηρήσουν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής 54,95% των μετοχών της SMA. Η Danfoss δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω αγορά ή πώληση μετοχών της SMA εντός τον επόμενων δύο ετών (Lock-Up Period). Η συναλλαγή θα διεξαχθεί υπό την προϋπόθεση της συναίνεσης των αρμοδίων αρχών. Η ολοκλήρωση της αγοράς των μετοχών και η σύναψη του συμβολαίου συνεργασίας αναμένεται το τρίτο τρίμηνο του 2014.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.