Ισπανία: Τα αιολικά κορυφαία πηγή ηλεκτροδότησης για το 2013

 
windsiemens Ισπανία: Τα αιολικά κορυφαία πηγή ηλεκτροδότησης για το 2013

Ισπανία: Τα αιολικά κορυφαία πηγή ηλεκτροδότησης για το 2013

Ο διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ισπανίας Red Electrica De Espana ανακοίνωσε ότι τα αιολικά είναι πλέον η κυρίαρχη πηγή κάλυψης των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρικό ρεύμα. Παράλληλα, έχουν βοηθήσει τη Ισπανία να περιορίσει σημαντικά και τις εκπομπές της.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε προκαταρκτική έκθεση του ομίλου, για πρώτη φορά το 2013 τα ισπανικά αιολικά πάρκα συνέβαλαν στην κάλυψη της ζήτησης σε ποσοστό 21,1% (έναντι 18,1% για το 2012), το οποίο μεταφράζεται σε 53.926 γιγαβατώρες, ξεπερνώντας οριακά την πυρηνική ενέργεια (21%). Επιπλέον, η συνδρομή των υδροηλεκτρικών μονάδων διπλασιάστηκε στο 14,4%. Συνολικά, το ποσοστό ρεύματος που διοχετεύθηκε στο δίκτυο από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 150 αιολικών πάρκων της χώρας, έφθασε το 42,4%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα μειώθηκε σημαντικά η ηλεκτροπαραγωγή από μονάδες λιθάνθρακα, στο 14,6% από 19,3% το προηγούμενο έτος. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας να μειωθεί σε 61,4 εκατομμύρια τόνους, ποσότητα 23,1% μικρότερη σε σχέση με το 2012.

Πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.