Σε κυπριακές offshore ο κουμπαράς του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ

 
6 euro fot sunblog 330x248 Σε κυπριακές offshore ο κουμπαράς του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ

Σε κυπριακές offshore ο κουμπαράς του συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ

Νέα ευρήματα “υψηλής τάσης”, σε λογαριασμούς offshore στην Κύπρο, “φορτίζουν” το ήδη βαρύ κατηγορητήριο για τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζο Ρίζο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του κυριακάτικου “Έθνους”, εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο κ. Ρίζος είναι πια κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547, 84 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση, φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της υπεράκτιας εταιρείας.

Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις “χορηγίες” της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση με το ποσόν του 1.160.470,40.

Στην ίδια δικογραφία, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών, είναι επίσης κατηγορούμενοι μέλη διοικήσεων της ΔΕΗ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά και στελέχη του Οργανισμού Κοινωνικών Εκδηλώσεων της επιχείρησης, που φέρονται να έχουν υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις την επίμαχη περίοδο (δεκαετία 1999-2010).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο άγνωστος… κουμπαράς του συνδικαλιστικού στελέχους της ΓΕΝΟΠ με 750.547,84, με αποτέλεσμα να επεκταθεί εναντίον του η ποινική δίωξη.

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.