ΠΑΣΥΦ: Υπάρχουν λύσεις για τα Φωτοβολταϊκά, δεν χρειάζεται το κούρεμα

 
90 pasyf 330x150 ΠΑΣΥΦ: Υπάρχουν λύσεις για τα Φωτοβολταϊκά, δεν χρειάζεται το κούρεμα

Υπάρχουν λύσεις για τα φ/β, δεν χρειάζεται το κούρεμα

Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων σχετικά με το επερχόμενο new deal και αναβολές για αργότερα καταδεικνύουν τη σύγχυση και την αναξιοπιστία των αρμοδίων υπηρεσιών και του υπουργείου ΥΠΕΚΑ για να δώσει πραγματική λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ, που όπως έχουμε επισημάνει είναι πρόβλημα δημιουργικής λογιστικής και αποτέλεσμα αδράνειας εφαρμογής των νόμων για ενεργοποίηση των πηγών που θα εξαλείψουν το έλλειμμα και θα διορθώσουν τις στρεβλώσεις που εξακολουθούν να αποτρέπουν έσοδα προς τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ.

Παρά την υψηλή εισφορά αλληλεγγύης υπέρ του ΛΑΓΗΕ που υφίστανται σήμερα τα φωτοβολταϊκά (25-42%)και τις καθυστερήσεις που φθάνουν στους οκτώ μήνες το έλλειμμα εξακολουθεί να υπάρχει και οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών να μένουν απλήρωτοι.

Οι στρεβλώσεις δεν διορθώνονται και παρά τις πιέσεις των φορέων προς την ΡΑΕ να αναλάβει πρωτοβουλία και να βάλει επιτέλους σε εφαρμογή τους μηχανισμούς για εξισορρόπηση του ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού, καμιά τέτοια πρόθεση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Αντʼ αυτού ανακοινώνεται νέο κούρεμα από το ΥΠΕΚΑ κατά παράβαση κάθε νόμου, αλλά και του συντάγματος και κανείς νομικός ή μη δεν μπορεί να τεκμηριώσει σε ποια νομική βάση θα στηριχτεί και ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθηνή της καταστροφής που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

Ουσιαστικά επιχειρείται η κατάλυση της συνεχείας του κράτους με το είπα – ξειπα, την αναδρομικότητα εφαρμογής νέων νόμων , την καταστρατήγηση των συμβάσεων και την παραπληροφόρηση και ουσιαστικά επιχειρείται δήμευση περιουσιών.

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι δεν επιδιώκεται η λύση του προβλήματος, αλλά η εξυπηρέτηση άλλων σκοπών που ουδεμία σχέση έχουν με το θέμα.

Υπάρχουν λύσεις που χωρίς κουρέματα, αθέτηση συμβάσεων και αναδρομικές εφαρμογές, αλλά με ενεργοποίηση των υπαρχουσών μηχανισμών στήριξης του ειδικού λογαριασμού των ΑΠΕ, με βάση την νομοθεσία που υπάρχει και την χρήση χρονικής παράτασης, το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού μπορεί να επαλειφθεί πλήρως

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.