Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ με Αντιπροσωπ​εία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

 
44 μαννιατης 330x240 Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ με Αντιπροσωπ​εία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ με Αντιπροσωπ εία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, είχε χθες το απόγευμα εκτενή συνάντηση με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αποτελούμενης από τον Αντιπρόεδρο, MihaiN. Tanasescu, τον επικεφαλής των επιχορηγήσεων για την Ελλάδα, ConstantinSynadino, τον Διευθυντή των προγραμμάτων δανειοδότησης για τη Ν/Α Ευρώπη, LucaLazzaroli, και τον επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Τράπεζας, Γιώργο Αρώνη, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Κων/νου Μαθιουδάκη και Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτη Αλεξιάδη.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό πλαίσιο, συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης δράσεων από την ΕΤΕπ, στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων που έχει θέσει το ΥΠΕΚΑ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μίλησε για μια γόνιμη σχέση αμοιβαίου οφέλους με την ΕΤΕπ και παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο, καθώς και τις προτεραιότητες ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για σειρά έργων που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο επένδυσης, στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των Δικτύων Μεταφοράς Ενέργειας και της Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ενδεχόμενο ενίσχυσης δράσεων που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας, ιδιαίτερα στα δημόσια κτίρια, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε διεξοδικά και ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.