Παπαγεωργίου: Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα της βιομηχανίας

 
3 dei diktio 230x347 Παπαγεωργίου: Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα της βιομηχανίας

Παπαγεωργίου: Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα της βιομηχανίας

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν Τσούκαλη σχετικά με την καταγγελία της σύμβασης με την Αλουμίνιο ΑΕ από τη ΔΕΗ έδωσε προ ολίγου ο αρμόδιος υφυπουργός ενέργειας Α. Παπαγεωργίου. 

Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου, «η διαιτησία είναι δικαστήριο υπό την αιγίδα της ΡΑΕ χωρίς να έχει εμπλοκή σε αυτήν η Ρυθμιστική Αρχή στην οποία συμφώνησαν και οι δύο εταιρείες να προσφύγουν», προσθέτοντας ότι δε σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίου. Ωστόσο όπως ανέφερε ο  μετά από αυτήν την απόφαση της διαιτησίας, «έχουν προκύψει σημαντικά αποτελέσματα για την αγορά» και «θα πρέπει να σκεφθούμε πως θα λειτουργήσει η ΔΕΗ συνολικά, σε σχέση όχι μόνο με το αλουμίνιο αλλά και με την υπόλοιπη βιομηχανία».

Ο κ. Παπαγεωργίου, τόνισε ότι  η ΔΕΗ «είναι ο μοναδικός πάροχος». Σημείωσε ωστόσο ότι «είναι σημαντικό να πάρουμε τα μέτρα εκείνα για την απελευθέρωση της αγοράς, για την ευελιξία στην αγορά ώστε να υπάρχουν και άλλοι προμηθευτές».

Η ερώτηση του κ. Τσούκαλη επικαλούμενη τις θέσεις της ΔΕΗ, (πώληση ηλεκτρικής ενέργειας κάτω από το κόστος και σε τιμή που συνιστά κρατική ενίσχυση) ζητούσε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση του ενεργειακού ζητήματος, «όχι με τις πλάτες της ΔΕΗ αλλά με δίκαιο επιμερισμό και προάσπιση των συμφερόντων όλων των καταναλωτών.

Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.