Νέα Ελληνογερμανική συμμαχία: Ξεπαγώνει ο «Ήλιος»

 
24 Fot netzs 330x220 Νέα Ελληνογερμανική συμμαχία: Ξεπαγώνει ο «Ήλιος»

Νέα Ελληνογερμανική συμμαχία: Ξεπαγώνει ο «Ήλιος»

Μεγάλοι επενδυτές της κορυφαίας οικονομικής δύναμης της Ευρωζώνης εξετάζουν και πάλι να τοποθετήσουν σημαντικά κεφάλαια στη χώρα μας, εστιάζοντας στους κλάδους της ενέργειας, των ακινήτων και του εμπορίου.

Μπορεί την τελευταία τριετία να μην επιτεύχθηκε κάποια πολιτική συμφωνία για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, είτε λόγω του ρόλου της Γερμανίας στον καθορισμό των μνημονίων, είτε λόγω εσωτερικών αντιδράσεων (και στις δύο χώρες), ωστόσο πλέον οι ιδιώτες αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να «τρέξουν» κάποια φιλόδοξά τους σχέδια.

Πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη εκδήλωση με θέμα «Επενδύστε τώρα στην Ελλάδα», την οποία οργάνωσε η WIG GmbH, που ιδρύθηκε από Ελληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες προκειμένου να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ειδικότερα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από τη δικηγορική εταιρεία KPAG Κοσμίδης & Συνεργάτες, που έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη.

Στη εκδήλωση, βασικοί ομιλητές ήταν εκ μέρους της WIG GmbH ο καθηγητής dr Georg Heni και ο δικηγόρος Αβραάμ Κοσμίδης. Παράλληλα, παρευρέθησαν ο ευρωβουλευτής Gunther Oettinger, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Απόστολος Κελεμίδης, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη Παναγιώτης Πάρτσους, καθώς και ο πρόεδρος του οργανισμού ΑΧΕΠΑ της Βάδης Βυρτεμβέργης «Friedrich Schiller» Αναστάσιος Βασιλειάδης.

Παρουσιάστηκαν, από αξιόλογους ομιλητές και διακεκριμένους επαγγελματίες, με μεγάλη εμπειρία στις ελληνογερμανικές εμπορικές σχέσεις, η υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα μας, το ισχύον νομικό και το φορολογικό πλαίσιο για επενδύσεις, οι δυνατότητες επιδότησης, τα δεδομένα γύρω από την αγορά εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ αναφέρθηκαν συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες και σχέδια στους τομείς «Ενέργεια & Περιβάλλον», «Ακίνητα» και «Εμπόριο».

Eδωσαν το παρών
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων και τραπεζών, του γερμανικού δημοσίου και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με επίκεντρο ενδιαφέροντος μεταξύ άλλων σε συνεργασίες b2b με ελληνικές επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρευρέθησαν και επιχειρηματίες από Ελβετία και Σαουδική Αραβία.

Σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ, ο Εμμανουήλ Καστανάκης, μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον κλάδο, τόνισε στο «Εθνος της Κυριακής» ότι «οι ιδιώτες προσπαθούν να… ξεπαγώσουν το περίφημο σχέδιο Ηλιος, το οποίο… κόλλησε λόγω ατυχών πολιτικών χειρισμών».

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διοργανωτές προγραμματίζουν ήδη παρόμοιες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, και σε άλλες χώρες όπως π.χ. την Αυστρία, την Ελβετία και την Αγγλία.

Στους βασικούς ομιλητές ήταν εκπρόσωπος της γερμανικής Imtech GmbH, ενός κολοσσού με 150 χρόνια ιστορία και 5.800 υπαλλήλους σε 60 πόλεις, που δραστηριοποιείται στην παροχή ενεργειακού και τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων.

Από τους Ελληνες ξεχώρισαν ακόμα οι παρουσίες του πρόεδρου του Invest in Greece Αριστομένη Συγγρού, του Εμμανουήλ Καστανάκη, επικεφαλής των Elitherm και Stibetherm (με αντικείμενο προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας και συστήματα ηλιακής ενέργειας), και του Θωμά Φερφύρη, τεχνικού διευθυντή της Agritex Ενεργειακής, μίας αγροτικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας.

Πηγή:ethnos.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.