Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ με εκπροσώπους φορέων για το Κτηματολόγιο

 
ypeka4 Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ με εκπροσώπους φορέων για το Κτηματολόγιο

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ με εκπροσώπους φορέων για το Κτηματολόγιο

O Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, με εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (ΠΣΔΑΤΜ) και του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ), για να συζητήσουν θέματα του Εθνικού Κτηματολογίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΤΕΕ ο Αντιπρόεδρος, Χρόνης Ακριτίδης και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Νίκος Ιωνάς, εκ μέρους του ΠΣΔΑΤΜ ο Πρόεδρος Γιάννης Μαχίκας και ο Γ. Γραμματέας Παναγιώτης Τουρλάκης και εκ μέρους του ΣΕΓΕΚ ο Πρόεδρος, Γιάννης Πρέσβελος.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της Εθνικής Συμφωνίας που πρέπει να υπάρξει μεταξύ Υπουργείου, Διοίκησης και Συλλογικών οργάνων, ώστε να προχωρήσει με τις λιγότερες εμπλοκές το πρόγραμμα του Κτηματολογίου.

Κατά τη συζήτηση έγινε σύντομη ανασκόπηση του προγράμματος του Εθνικού Κτηματολογίου, επισημάνθηκαν οι δυσκολίες και τονίστηκε η ανάγκη για ολοκληρωμένη, τακτική και συστηματική παρακολούθηση της εξέλιξής του.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, αποφάσισε τη δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης του έργου, με τη συμμετοχή και των προαναφερόμενων φορέων, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία του προγράμματος του Εθνικού Κτηματολογίου.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.