Χωρίς ΑΦΜ όσες επιχειρήσεις χρωστούν στο Δημόσιο

 
3 calc fot sunblog 330x2481 Χωρίς ΑΦΜ όσες επιχειρήσεις χρωστούν στο Δημόσιο

Χωρίς ΑΦΜ όσες επιχειρήσεις χρωστούν στο Δημόσιο

Χωρίς «φορολογική ταυτότητα» δηλαδή χωρίς Αριθμό Φορολογικού Μητρώου θα μείνουν πολύ σύντομα οι επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο. Η εφορία θα προχωρεί άμεσα στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, μπλοκάροντας έτσι όλες τις συναλλαγές και κάθε οικονομική δραστηριότητά τους.

Οι επιχειρήσεις που θα «χάσουν» τον ΑΦΜ τους, δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της Ε.Ε., να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Με το μέτρο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν πρώτα τις οφειλές τους προς το Δημόσιο, για να πάρουν πίσω τον ΑΦΜ τους. Η άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ των επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προβλέπεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που αποκαλύπτει σήμερα η «ΗτΣ».

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.