Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ με τον Γερμανό Πρέσβη, Wolfgang Dold

 
44 μαννιατης 330x240 Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ με τον Γερμανό Πρέσβη, Wolfgang Dold

Συνάντηση Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με τον Γερμανό Πρέσβη, Wolfgang Dold

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον Γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα, WolfgangDold, παρουσία του Γ.Γ Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, Κων/νου Μαθιουδάκη.

Κατά τις συνομιλίες, έγινε ανασκόπηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ, με έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια.

Εκτενής συζήτηση υπήρξε για το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Γερμανία, η Κυβέρνηση της οποίας αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία όλων των πυρηνικών σταθμών της χώρας έως το 2020.

Οι κ.κ Μανιάτης και Dold, συμφώνησαν να υπάρξει ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στις δύο πλευρές για την προώθηση των επενδύσεων ΑΠΕ στη χώρα μας, ενώ για το κεφαλαιώδους σημασίας θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια, ιδιαίτερα του δημόσιου τομέα, προτάθηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ να αποτελέσει ζήτημα ιδιαίτερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με στόχο τη δραστηριοποίηση εταιριών μεικτών συμφερόντων στην Ελληνική αγορά, που θα εκμεταλλευτούν τα χαμηλότερα επιτόκια χορηγήσεων δανείων των Γερμανικών Τραπεζών.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσίασε την πρόοδο της χώρας μας στον τομέα των ερευνών και της αξιοποίησης εγχώριων κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, ενώ χαρακτήρισε ως «έργο σημαντικής προτεραιότητας» την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ενδοχώρα, ως τμήμα και της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, για τις υποδομές και την ενεργειακή διασύνδεση των τριών χωρών.

Τέλος, συζητήθηκαν εκτενώς και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου “TAP”, μετά την επιλογή της Ελλάδος εκ μέρους της κοινοπραξίας του Shah Deniz II για τη μεταφορά του Αζέρικου αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.