ΣΠΕΦ: Να μην συμμετέχουν τα φωτοβολταϊκά στη διακοψιμότητα

 
63 spef loumakis 22x290 ΣΠΕΦ: Να μην συμμετέχουν τα φωτοβολταϊκά στη διακοψιμότητα

Να μην συμμετέχουν τα φωτοβολταϊκά στη διακοψιμότητα

Ο ΣΠΕΦ με επιστολή του προς τους βουλευτές ζητάει την απόσυρση της συμμετοχής των φωτοβολταϊκών από τη χρηματοδότηση του νέου Τέλους «διακοψιμότητα».

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε κε/κα Βουλευτή

Με την εισαγωγή προς ψήφιση στην Βουλή του νέου ν/σ για τις ΑΠΕ επιχειρείται να θεσπιστεί πρόσθετη επιβάρυνση επί του κύκλου εργασιών των ΑΠΕ και των φωτοβολταϊκών, ώστε να χρηματοδοτηθεί το τέλος «διακοψιμότητας» ή «Μεταβατικό Τέλος Ασφάλειας Εφοδιασμού» όπως ακριβώς επονομάζεται υπέρ των μεγάλων καταναλωτών.

Στη συνημμένη επιστολή μας από 5/9/13 προς τον κο Υφυπουργό ΠΕΚΑ στα πλαίσια της άτυπης διαβούλευσης του εν λόγω ν/σ εκθέσαμε αναλυτικά όλους τους τεχνικούς και οικονομικούς λόγους για τους οποίους πιστεύουμε πως τα φωτοβολταϊκά δεν οφείλουν πρόσθετα να επιβαρυνθούν.  Την εισήγηση μας αυτή σας την επισυνάπτουμε αυτούσια για την πλήρη ενημέρωση σας.

Αυτό που θα θέλαμε ωστόσο για μία ακόμη φορά να τονίσουμε, είναι πως δεν θεωρούμε ούτε δίκαιο ούτε σωστό το ΥΠΕΚΑ να «ανοίγει» μονομερώς συνεχώς νέα θέματα περικοπών των εσόδων των Φ/Β παραγωγών, την στιγμή μάλιστα που από 1/7/12 μέσω της οριζόντιας και ισοπεδωτικής εισφοράς του ν. 4093, των προστιθέντων του, αλλά και του όποιου “NewDeal” τα διαδεχθεί, τα Φωτοβολταϊκά πολλαπλά και συνεκτικά καταβάλλουν τον «οβολό» τους στην συγκράτηση του κόστους ενέργειας, μέσω της συνεπαγόμενης συγκράτησης του απαιτούμενου ΕΤΜΕΑΡ, και συνεπώς της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Αντίθετα η συμβατική παραγωγή που διαμορφώνει ελεύθερα το τιμολόγιο της στην χονδρεμπορική αγορά (δεν λειτουργούν με καθεστώς ταρίφας όπως οι ΑΠΕ) εν τέλει δεν θα χρεωθεί το Τέλος αυτό, αφού θα το επιπροσθέσειστις τιμές της μετακυλώντας έτσι το μερίδιο της στον τελικό καταναλωτή αυξάνοντας το κόστος του συστήματος.

Σε συνέχεια των ανωτέρω ζητούμε την απόσυρση της συμμετοχής των φωτοβολταϊκών από τη χρηματοδότηση του νέου Τέλους αυτού.

Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,
Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν.. Γραμματέας»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.