Σε πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα οι υποθαλάσσιες ηλεκτρικές συνδέσεις των νησιών

 
wasserkabel Σε πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα οι υποθαλάσσιες ηλεκτρικές συνδέσεις των νησιών

Σε πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα οι υποθαλάσσιες ηλεκτρικές συνδέσεις των νησιών

Τις δυνατότητες ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, θα εξετάσουν από κοινού σε σύσκεψη, σήμερα Δευτέρα στις 17:00, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με τη συμμετοχή των υφυπουργών ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου και ΥΠΑΝ Ν. Μηταράκη.

Στη συνάντηση θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των έργων υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης τόσο σε πηγές χρηματοδότησης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, όσο και σε πηγές του ιδιωτικού τομέα.

Η διερεύνηση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την ένταξη του έργου ως μέρους της ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», που διασυνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μεταφορικής ισχύος 2.000 MW μέσω της πόντισης ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των τριών χωρών.

Το συγκεκριμένo έργο μετά από συντονισμένες ενέργειες Ελλάδος και Κύπρου εντάχθηκε στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια σύσκεψη θα συζητηθούν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων (αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, νέο ΕΣΠΑ, πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον κ.τλ.). Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 5 το απόγευμα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.