Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, με την Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα

 
44 μαννιατης 330x240 Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, με την Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, με την Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε χθές, Τετάρτη 31 Ιουλίου, με την Πρέσβειρα της Δανίας στην Ελλάδα, Mette Knudsen.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ παρουσίασε την πρόοδο της χώρας μας στον τομέα των ερευνών Υδρογονανθράκων, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ όσον αφορά στις υποδομές και την ενεργειακή διασύνδεση των τριών χωρών. Σχετικά με τον αγωγό TAP, ο κ. Μανιάτης επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας μας να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα για την εκπόνηση και υλοποίηση των έργων, καθώς και την έκδοση των απαιτούμενων περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας, με τον Υπουργό ΠΕΚΑ να τονίζει την ανάγκη μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο ενεργειακής εξοικονόμησης μέσα από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, στόχευση που θα στρέψει την χώρα μας σε μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση η οποία θα συμβάλει σημαντικά και στην αναζωογόνηση των δραστηριοτήτων του παραγωγικού κλάδου της οικοδομής, ανοίγοντας πολλές θέσεις εργασίας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών μέσα από καλές πρακτικές (best practices) που έχουν εφαρμοστεί επιτυχώς στη Δανία.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.