Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη με το Προεδρείο του ΣΕΒ

 
YPEKA SEB Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη με το Προεδρείο του ΣΕΒ

Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με το Προεδρείο του ΣΕΒ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της διοίκησης του ΣΕΒ, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, Χ. Κυριαζή, τους Αντιπροέδρους Ευθ. Βιδάλη και Σ. Καλλιτσάντση και τον Διευθυντή Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος Φ. Δεληγιάννη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης καθώς και η καλύτερη και πλήρης εφαρμογή του Ν. 4014/2011, μέσα από την ενεργοποίηση του συνόλου των εφαρμοστικών διατάξεων, που σχετίζονται με την απλοποίηση των διαδικασιών και την τυποποίηση και εφαρμογή πρότυπων κανόνων που θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους που απαιτούνται.

Ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ εργάζεται εντατικά και με διαφάνεια για την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει σε συνολική αναδόμηση του επενδυτικού πλαισίου, για να γίνει σταθερό, πιο φιλικό και πιο ελκυστικό, όχι μόνο για τις μεγάλες αλλά κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Όπως τόνισε ο Υπουργός ΠΕΚΑ: “Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση σε όλους τους τομείς που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρα και μπορούν να γίνουν βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα, να ανοίξουν δουλειές, κυρίως για τους νέους επιστήμονες ώστε να σταματήσει η μαζική φυγή τους στο εξωτερικό. Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση δυναμικά, για να επανέλθει η οικονομία μας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε θετικούς ρυθμούς”.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε στενή συνεργασία, να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν προτάσεις για να βελτιωθεί το επενδυτικό περιβάλλον και να απελευθερωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, ώστε να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.