Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ενέργεια

 
13 energiaka fyta fot 330x248 Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ενέργεια

Γερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ενέργεια

Επιχειρηματική αποστολή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι κορυφαίων γερμανικών ενεργειακών επιχειρήσεων, αλλά και ορισμένων από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς οίκους της Ευρώπης, βρίσκεται από χθες στη χώρα μας και αναζητά συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες για την υλοποίηση κοινών επενδύσεων.

Οι συμμετέχοντες στη γερμανική αποστολή, την οποία οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, θα συνοδεύουν στην Ελλάδα την υφυπουργό Περιβάλλοντος της Γερμανίας Katherina Reiche, η οποία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ιωάννη Μανιάτη, αλλά και με τον υπουργό Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων (που είναι πάνω από δέκα) περιλαμβάνεται ο ενεργειακός κολοσσός RWE, αλλά και η εταιρεία WV Energie AG, καθώς και εκπρόσωποι της Allianz Global Investors.

Μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στις επαφές με τις γερμανικές εταιρείες θα είναι οι «Σωληνουργεία Βοιωτίας», «Μύλοι Σόγιας» και Αgrovim, που αποτελούν «υποδείγματα» εταιρειών, οι οποίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης, παραμένοντας σε αναπτυξιακή τροχιά. Οι εκπρόσωποί τους θα παρουσιάσουν best practices για το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθούν οι ελληνο-γερμανικές επαφές θα είναι η ενέργεια και ειδικότερα η συμπαραγωγή, το βιοαέριο, η βιομάζα και η γεωθερμία, η αγορά τροφίμων, ο οδοφωτισμός και η διαχείριση απορριμμάτων.

Στις συναντήσεις, που θα έχει η υφυπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας, θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Finance, Αλέξανδρος Πουλαρίκας, ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κ.ά.

Από γερμανικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Klemens Semtner και ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου Φραγκφούρτης Detlev Osterlo.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.