Κινέζικη αντίποινα στα κρασιά για τους δασμούς της ΕΕ στα φωτοβολταϊκά

 
kinezika solar Κινέζικη αντίποινα στα κρασιά για τους δασμούς της ΕΕ στα φωτοβολταϊκά

Κινέζικη αντίποινα στα κρασιά για τους δασμούς της ΕΕ στα φωτοβολταϊκά

Η Κίνα ανακοίνωσε, την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, ότι ξεκίνησε έρευνα αντιντάμπινγκ για τα εισαγόμενα από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση κρασιά, μια ημέρα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει δασμούς στους κινεζικούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες.

“Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαδικασία αντιντάμπινγκ για τα κρασιά της ΕΕ”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Το Πεκίνο έχει ήδη απαντήσει με μέτρα εναντίον ευρωπαϊκών προϊόντων μετά την απόφαση της Ευρώπης για έρευνες και φόρους σε βάρος κινεζικών εταιρειών ή κινεζικών προϊόντων.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα είχε προειδοποιήσει ότι οι “τιμωρητικοί” φόροι που ανακοίνωσε η ΕΕ “δεν ήταν πιθανό να προκαλέσουν μια φιλική αντίδραση από την πλευρά της Κίνας”.

Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορεί να “εκτροχιάσει” τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη, 4 Ιουνίου, την επιβολή δασμών στους κινεζικούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες, παρά τους δισταγμούς πολλών χωρών της ΕΕ και τους φόβους για εμπορικά αντίποινα από την Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλει από τις 6 Ιουνίου δασμούς κατά 11,8%, οι οποίοι θα αυξηθούν στο 47,6% δυο μήνες αργότερα εάν η Επιτροπή δεν καταλήξει σε μια συμφωνία με το Πεκίνο.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.