ΔΕΣΦΑ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την SOCAR μετά το άνοιγμα της προσφοράς

 
21 fisiko aerio fot 330x248 ΔΕΣΦΑ: Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με την SOCAR μετά το άνοιγμα της προσφοράς

το 100% του ΔΕΣΦΑ αποτιμάται γύρω στα 600 εκατ. ευρώ, επομένως το προς πώληση 66% υπολογίζχεται γύρω στα 400 εκατ. ευρώ

Διαπραγμάτευση με τη SOCAR για το τελικό τίμημα πώλησης του ΔΕΣΦΑ ξεκινά στην ουσία το ΤΑΙΠΕΔ μετά και το άνοιγμα της προσφοράς των Αζέρων για το 66% της ελληνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσφορά των Αζέρων συνοδεύεται από μια σειρά παραδοχών για το ενεργητικό και τα χρέη του ΔΕΣΦΑ, τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ (που πωλεί το 31% της εταιρείας) μαζί με τα ΕΛΠΕ (που πωλούν το 35%), θέλουν να αξιολογήσουν λεπτομερώς πριν πάρουν την οριστική τους απόφαση. Σαν αποτέλεσμα τίμημα δεν ανακοινώθηκε, όπως αναμενόταν.

«Η δουλειά θα κλείσει, απλώς θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι παραδοχές των Αζέρων είναι οι σωστές, ώστε να κάνουμε μαζί τους μια καλή διαπραγμάτευση, και να πετύχουμε ει δυνατόν ακόμη υψηλότερο τίμημα από εκείνο που προσφέρουν» διαβεβαιώνει στέλεχος του Ταμείου, που αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει την προσφορά της SOCAR.

Το ίδιο πάντως στέλεχος διαβεβαιώνει ότι «η προσφορά είναι καλή», ότι «δεν υπάρχει θέμα ναυαγίου τύπου ΔΕΠΑ» και ότι η ιδιωτικοποίηση είναι θέμα ημερών να κλείσει. Το ίδιος στέλεχος εκτιμά ότι η συμφωνία θα έχει κλείσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 100% του ΔΕΣΦΑ αποτιμάται γύρω στα 600 εκατ. ευρώ, επομένως το προς πώληση 66% υπολογίζχεται γύρω στα 400 εκατ. ευρώ. Ανεπιβεβαίωτες εκτιμήσεις μιλούν για προσφορά των Αζέρων που κυμαίνεται μεταξύ 420-450 εκατ. ευρώ.

«Η προσφορά της SOCAR εξετάζεται στις λεπτομέρειες και παραδοχές της, από τους Συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) καθώς και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ να ληφθούν αποφάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ταμείου.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.