ΔΕΗ: Τιµολογία ηλεκτρικού ρεύµατος στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά με αναπροσαρµογή του ΕΤΜΕΑΡ

 
42 dei euro1 330x223 ΔΕΗ: Τιµολογία ηλεκτρικού ρεύµατος στα τρέχοντα επίπεδα, αλλά με αναπροσαρµογή του ΕΤΜΕΑΡ

Αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, πρώην τέλους ΑΠΕ

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, πρώην τέλους ΑΠΕ, με επιβάρυνση του συνολικού λογαριασμού για τον τελικό καταναλωτή, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, προβλέπεται η διατήρηση των τιµολογίων ηλεκτρικού ρεύµατος στα τρέχοντα επίπεδα για το δεύτερο εξάµηνο του χρόνου.

Η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στην μείωση του ελλείµµατος του ειδικού λογαριασµού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

Ο ΛΑΓΗΕ είχε προτείνει τριπλασιασµό του ΕΤΜΕΑΡ από τα 9,37 ευρώ την Mwh που είναι σήµερα στα 27 ευρώ, ωστόσο η απόφαση παίρνεται από την ΡΑΕ, η οποία προσανατολίζεται στα 13 μέχρι τα 16 ευρώ/Mwh. Έτσι, η επιβάρυνση για τα νοικοκυριά δεν θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ τον μήνα.

Από την 1η Ιουλίου απελευθερώνονται τα οικιακά τιμολόγια χαμηλής τάσης που που αφορούν στα νοικοκυριά και τις µικρές επιχειρήσεις, ωστόσο δεν προβλέπονται αυξήσεις, αφού τα μέτρα εξορθολογισµού της χονδρικής αγοράς ηλεκτρισµού οδηγούν σε εξοικονόµηση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και επιτρέπουν στη ΔΕΗ να µην προχωρήσει σε αυξήσεις.

Έλλειμμα ΛΑΓΗΕ: Η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στην μείωση του  ελλείµµατος του ειδικού λογαριασµού ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, το οποίο προβλέπεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, χωρίς την επιβολή νέων μέτρων για τις τιμές της παραγώμενης ενέργειας από ΑΠΕ

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.