240.000 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών ανακτήθηκαν από τους μπλε κάδους το 2012

 
recycling 240.000 τόνοι ανακυκλώσιμων  υλικών ανακτήθηκαν από τους μπλε κάδους το 2012

Στο σύστημα ανακύκλωσης μπλε κάδου συμμετέχουν 240 ΟΤΑ, που εξυπηρετούν 9 εκατ. κατοίκους και 1720 επιχειρήσεις

240.000 τόνοι ανακυκλώσιμων  υλικών ανακτήθηκαν από τους μπλε κάδους το 2012, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Στο σύστημα ανακύκλωσης μπλε κάδου συμμετέχουν 240 ΟΤΑ, που εξυπηρετούν 9 εκατ. κατοίκους και 1720 επιχειρήσεις.

Η οικονομική κρίση, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κατανάλωσης, πορεία που ακολούθησαν και οι ποσότητες των απόβλητων συσκευασίας, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 11% σε σύγκριση με το 2011 και 31% σε σχέση με το 2008.

«Μία ακόμη χρονιά και παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης,»τονίζει ο κ. Γ. Ραζήςγενικός διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης «το σύστημα των μπλε κάδων ανταποκρίθηκε με συνέπεια στις ανάγκες των δήμων και των πολιτών για ορθή και αποτελεσματική ανακύκλωση των συσκευασιών. Η ΕΕΑΑ, διατηρώντας τη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη του δικτύου των Μπλε Κάδων, με συντονισμένες προσπάθειες τη χρονιά που μας πέρασε, έδωσε τη δυνατότητα σε σχεδόν 9 εκ. του ελληνικού πληθυσμού να συμμετέχει στην Ανακύκλωση Συσκευασιών. Εκτός από τις προσπάθειες της ΕΕΑΑ και των συνεργαζόμενων Δήμων, που πρέπει να ενταθούν, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι και η καθημερινή υιοθέτηση της ορθής συμμετοχής στην ανακύκλωση πρέπει να αποτελεί συνειδητή ατομική επιλογή κάθε πολίτη που τον ενδιαφέρει το μέλλον του και φροντίζει για το φυσικό περιβάλλον. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας για να γίνει καλύτερος ο κόσμος που θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.»

Οι κάδοι που έχουν παραδοθεί στους συμβεβλημένους ΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα σήμερα έχουν φτάσει τους 138.000 και τα οχήματα ανακύκλωσης τα 400, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012, η ΕΕΑΑ υλοποιεί την παράδοση, προς τους συνεργαζόμενους ΟΤΑ, 50 νέων οχημάτων συλλογής και περίπου 45.000 επιπλέον μπλε κάδων, αυξάνοντας δηλαδή, κατά 40% το υφιστάμενο δίκτυο των μπλε κάδων σε όλη τη χώρα, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013.

in.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.