ΥΠΕΚΑ: Δήλωση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, για το σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

 
53 ypeka 330x170 ΥΠΕΚΑ: Δήλωση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, για το σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ

Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Η Δήλωση Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου, στις 15.05.2013 για το σχέδιο Αναδιάρθρωσης & Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ:

«Οι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, έρχονται σε συνέχεια των προσπαθειών της Κυβέρνησης για τον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό της αγοράς ενέργειας σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού, προς όφελος των τελικών καταναλωτών.

Το σχέδιο για την αναδιάρθρωση και αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, έγινε στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της Κυβέρνησης για την αγορά ενέργειας, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, άλλωστε, οδηγεί όχι μόνο στην ελάφρυνση στα δημόσια οικονομικά και κατ΄ επέκταση στην ελάφρυνση των φορολογουμένων που μέχρι σήμερα έχουν υποστεί το βάρος των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, αλλά διασφαλίζει και οφέλη για την ελληνική οικονομία μέσα από ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές. Περαιτέρω, δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες σε έργα υποδομής και ανάπτυξης, ενώ παράλληλα εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, καθώς τα δίκτυα παραμένουν ρυθμιζόμενα και υπό την εποπτεία του Ελληνικού κράτους.»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.