Ρώσος Πρόξενος: Υπό προϋποθέσεις σε Gazprom και Sintez θα καταλήξουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

 
21 fisiko aerio fot 330x248 Ρώσος Πρόξενος: Υπό προϋποθέσεις σε Gazprom και Sintez θα καταλήξουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Υπό προϋποθέσεις σε Gazprom και Sintez θα καταλήξουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε χθες ο Ρώσος γενικός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Α. Ποπόφ, τονίζοντας πως «εάν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια» υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ να εξαγοραστούν από τις ρωσικές επιχειρήσεις Gazprom και Sintez.

Σχολιάζοντας αυτή την αναφορά του, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους, ήταν πιο ήπιος, λέγοντας πως «φυσικά τα κριτήρια τα προσδιορίζει η ελληνική πλευρά. Ο διαγωνισμός γίνεται με βάση τις προτάσεις που περιέχουν συγκεκριμένους αριθμούς. Με βάση αυτούς, παίρνονται οι αποφάσεις. Οι ρωσικές εταιρείες είναι γνωστές και με κύρος και οι πιθανότητές τους είναι καλές». Ερωτηθείς εάν φοβάται πως στον διαγωνισμό μπορεί να επικρατήσουν μη επιχειρηματικά κριτήρια, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν φοβάμαι τίποτα». Μάλιστα, επιβεβαίωσε εκ νέου το ενδιαφέρον της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Ρωσίας για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, δηλαδή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Ήδη, έγιναν κάποιες τεχνικού χαρακτήρα επαφές για το θέμα αυτό» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι γίνονται ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς, όπως στα ξενοδοχεία και στο real estate, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για ελληνικά λιμάνια.

Φυσικό αέριο 
Από το βήμα του 1ου Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Φόρουμ, ο κ. Ποπόφ χαρακτήρισε ως «ιστορικό επίτευγμα» το γεγονός ότι το 2012, η Ρωσία ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Γερμανία στη λίστα των εμπορικών εταίρων της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας πλέον την πρώτη θέση (εάν συνυπολογιστούν και οι εξαγωγές φυσικού αερίου, πετρελαίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων προς τη χώρα μας από τη Ρωσία).

Ο όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδας – Ρωσίας αυξήθηκε πέρσι κατά 25% και έφτασε στα 6,58 δισ. ευρώ, ενώ κατά τον ίδιο, η ροή Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας διευρύνθηκε κατά 13% το 2012 και οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 700.000.

Φέτος οι αφίξεις Ρώσων τουριστών θα προσεγγίσουν και ίσως υπερβούν και το ένα εκατ. άτομα και γι΄αυτό δημιουργούνται και νέα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς στο τέλος Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσουν πτήσεις από την Αλεξανδρούπολη προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Τέλος, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων της Αγίας Πετρούπολης, Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς, υπογράμμισε πως είναι εκατοντάδες οι Ρώσοι επιχειρηματίες, «που θέλουν να βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα», αλλά τηρούν στάση αναμονής γιατί «σκοντάφτουν» πάνω στο έλλειμμα πληροφόρησης για την ελληνική αγορά.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.