Με ρυθμούς …γηραιάς χελώνας “καθαρίζει” το Δημόσιο

 
28 dikaiosini fot 330x248 Με ρυθμούς …γηραιάς χελώνας “καθαρίζει” το Δημόσιο

Δημοκρατία και δικαιοσύνη δεν λειτουργούν ακόμη στο δημόσιο

Δραστήριος υπουργός που εποπτεύει δημόσιες υπηρεσίες με εκατοντάδες υπαλλήλους, δήλωνε στο Capital.gr το μεσημέρι της Παρασκευής ότι …έβαλε υπογραφή για την  απομάκρυνση του πρώτου «επίορκου» ή «ακατάλληλου», ο οποίος είχε απουσιάσει πέρισυ από την εργασία του αδικαιολόγητα 187 ημέρες.

Ο υπουργός εμφανίσθηκε περιχαρής με την κίνησή του. Όταν ρωτήθηκε πόσοι είναι οι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας που απομακρύνθηκαν το τελευταίο 20μερο, απάντησε ότι δεν ξεπερνούν …τους πέντε. Και παραδέχθηκε ότι μέχρι τον αριθμό των 2.000 που πρέπει να συμπληρωθούν πριν επιστρέψει η τρόικα για την αξιολόγηση του Ιουνίου, η διαφορά είναι χαώδης.

Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό της βραδύτητας που παρατηρείται από τους περισσότερους υπουργούς στο θέμα του Δημοσίου.

Όπως και οι προκάτοχοί τους στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου κινούνται με ρυθμούς χελώνας στο έτερο μεγάλο θέμα, της κατάργησης-συγχώνευσης υπηρεσιών και επιχειρήσεων, αφού ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί απαριθμούν μια σειρά από λόγους για τους οποίους «δεν μπορούν» να βάλουν τα «λουκέτα» που τους αναλογούν.

Η προθεσμία που πήραν από τον Αντώνη Σαμαρά – μέσω των επιστολών που τους απέστειλε – «να τελειώνουν μ΄αυτό το θέμα», είναι μέχρι την επιστροφή του από την Κίνα την επόμενη Κυριακή.  Από Δευτέρα «θα πέσει μαχαίρι», λένε οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «ο ανασχηματισμός είναι μπροστά».

Σταμάτης-Μανιτάκης-Ρουπακιώτης

Το θέμα των «επίορκων»-«ακατάλληλων» το παρακολουθεί προσωπικά ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος έχει αναλάβει να κινητοποιήσει τους υπουργούς ώστε …να αυξήσουν τον αριθμό των σχετικών υπογραφών.

Ταυτόχρονα, οι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης επεξεργάζονται τη νομοθετική ρύθμιση για την επίσπευση των χρονοβόρων πειθαρχικών διαδικασιών που επιτρέπουν να παραμένουν οι υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας στις θέσεις τους για πολλά χρόνια.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.