Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου.

 
15 geld fot 330x248 Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης της τρόικας με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου.

Η Ενέργεια στα θέματα της τρόικας

Θέματα ενεργειακού ενδιαφέροντος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα με εκπροσώπους της τρόικας ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σε σχέση με την αντιμετώπιση του ελλείμματος του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές, την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας στην αγορά και την επιλογή του μοντέλου αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.
Το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη προαναγγείλει νέο «πακέτο» μέτρων για την αντιμετώπιση και οριστική εξάλειψη του ελλείμματος ΛΑΓΗΕ, του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις αν δεν ληφθούν μέτρα θα διαμορφωθεί στα 700 εκατ. ευρώ εφέτος και σε 1,3 δισ. το 2014.
Στις επιλογές για το μοντέλο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ περιλαμβάνεται η πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, η οποία συνδυάζει και την επίτευξη του στόχου για πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή ρεύματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της τριμερούς δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των θεμάτων και αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις για τα ζητήματα που εκκρεμούν.

Σημειώνεται ότι στις μνημονιακές υποχρεώσεις περιλαμβάνεται η απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού από τον προσεχή Ιούνιο για όλους τους καταναλωτές, με εξαίρεση τις ευπαθείς ομάδες, ενώ είναι πιθανή η περαιτέρω αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ από τον Μάιο, προκειμένου να αντανακλούν το κόστος.

πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.