Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για το ξεκίνημα της ανάπτυξης

 
xatzidakis Χατζηδάκης: Αισιοδοξία για το ξεκίνημα της ανάπτυξης

Αισιοδοξία για το ξεκίνημα της ανάπτυξης

O υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε χθές το βράδυ με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα Horst Reichenbach.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε τα εξής:

“Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Ράιχενμπαχ και την taskforce για διάφορα θέματα. Μιλήσαμε για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, για το επιχειρηματικό περιβάλλον, για τις αδειοδοτήσεις, για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική.

Τώρα πια, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας, έχοντας συμφωνήσει με το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και ολοκληρώνοντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουμε καλύτερες βάσεις για να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Και πράγματι τώρα πια πληθαίνουν τα σημάδια της αισιοδοξίας.

Οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, στο ΕΣΠΑ η χώρα έχει κατορθώσει να είναι 8η στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απορροφήσεις, στον τουρισμό φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στις εξαγωγές έχουμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς αύξησης του ρυθμού των εξαγωγών.

Αυτή η προσπάθεια όμως δεν τελείωσε, πρέπει να συνεχιστεί. Και γι΄ αυτό πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς και όσο πιο σκληρά γίνεται, έτσι ώστε η πατρίδα μας να κερδίσει αυτή τη μάχη, γιατί αυτό που εξελίσσεται είναι μια μάχη για την πατρίδα μας.

Από την πλευρά του ο Χ. Ράϊχενμπαχ ανέφερε τα εξής:

“Ευχαριστώ κ. Υπουργέ για τη συνάντηση, η οποία επέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευση των ομάδων μας να προχωρήσουμε τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών και της ρευστότητας. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, των αδειοδοτήσεων και της ρευστότητας και επιβεβαιώνω αυτά που είχα πει και στο συνέδριο του Economist”.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.