Πανευρωπαϊκή έρευνα: 60% των Ελλήνων δεν πιστεύει στην επίτευξη ενεργειακών στόχων

 
15 geld fot 330x248 Πανευρωπαϊκή έρευνα: 60% των Ελλήνων δεν πιστεύει στην επίτευξη ενεργειακών στόχων

Ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας

Στόχο φιλόδοξο, που δεν πρόκειται να επιτευχθεί αλλά ακόμα και να επιτευχθεί δεν θα έχει τα αποτελέσματα τα οποία υπόσχεται, θεωρούν οι ‘Ελληνες τον στόχο που έχει τεθεί για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα που διενήργησε το Intelligent Energy Europe.

To 44% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας είναι πολύ φιλόδοξη, το 60% θεωρούν ότι οι στόχοι δεν θα επιτευχθούν ή και αν επιτευχθούν δεν θα οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Το 60% των ειδικών, δεδομένου ότι η έρευνα έγινε ανάμεσα σε ειδικούς και εμπειρογνώμονες σε κάθε χώρα, πιστεύει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας είναι η έλλειψη χρηματοδότησης. Η οικονομική κρίση έχει άμεσες συνέπειες στο ενεργειακό προφίλ της Ελλάδας. Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής και των υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ανάγκη για γενικό περιορισμό των δαπανών έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Το 40% των ερωτηθέντων -το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.- θεωρεί ότι ο δημόσιος τομέας έχει τη πιο σοβαρή υστέρηση όσον αφορά στην εφαρμογή πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ στον ιδιωτικό τομέα και κυρίως στα κτίρια για κατοικίες, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για τα νέα κτίρια και υπογραμμίζουν τη σημασία προγραμμάτων όπως το «Εξοικονομώ», παρότι η κρίση και η έλλειψη ρευστότητας έχουν περιορίσει τα σχετικά έργα.

πηγή: imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.