Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Mercedes SLS ηλεκτρική, ταχύτερη από τη βενζινοκίνητη

 
mecedes sls Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Mercedes SLS ηλεκτρική, ταχύτερη από τη βενζινοκίνητη

Νέο mercedes sls ηλεκτρικό

Μπορεί ακόμη η ηλεκτροκίνηση να μην έχει μπει στη μαζική παραγωγή, αλλά όλο και περισσότεροι κατασκευαστές «πειραματίζονται» πάνω σ’ αυτήν, βλέποντας ότι το μέλλον θα είναι η… πρίζα.

Μάλιστα, εσχάτως φαίνεται να εισβάλλει και στο χώρο των υπεραυτοκινήτων με τη Mercedes να παρουσιάζει μια ηλεκτρική έκδοση της SLS, η οποία όχι μόνον είναι το ταχύτερο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο στον κόσμο, αλλά είναι και ταχύτερη ακόμη και από αυτήν τη βενζινοκίνητη SLS! Η SLS AMG Coupe Electric Drive παίρνει δύναμη από 4 ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολική ισχύ 750 ίππων και ροπή… 101,9 χλγμ.

Είναι τετρακίνητη, με τη ροπή να μεταφέρεται σε καθέναν από τους 4 τροχούς επιλεκτικά, ανάλογα με τις συνθήκες, μέσω ενός ειδικά μελετημένου συστήματος μετάδοσης για κάθε άξονα, το οποίο δεν είναι καλύτερο από τη λύση της τοποθέτησης ενός ηλεκτροκινητήρα στην πλήμνη του κάθε τροχού. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ηλεκτρική SLS AMG επιταχύνει στα 100 χλμ. ώρα από στάση σε μόλις 3,9” με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Για όσους… μπερδεύονται με την απόλυτη ησυχία της ηλεκτροκίνησης και θέλουν να συνδυάσουν τις επιδόσεις αυτές με τον ανάλογο ήχο, η Mercedes έχει εφοδιάσει το αυτοκίνητο με ένα ειδικό σύστημα, που παράγει ήχο ανάλογο με αυτόν των βενζινοκίνητων εκδόσεων, ακόμη και όταν γυρίζεις το κλειδί στον κινητήρα.

Για την παροχή ενέργειας χρησιμοποιείται μια συστοιχία από μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 60 kWh, ενώ η τεχνολογία που ενσωματώνεται είναι αντίστοιχη της τεχνολογίας ανάκτησης ενέργειας και παροχής πρόσθετης ισχύος KERS στη Formula 1. Την ίδια στιγμή η επαναφόρτιση γίνεται από ειδικό φορτιστή 22 kW σε μόλις 3 ώρες, ή από το κοινό ηλεκτρικό δίκτυο σε 20 ώρες. Τέλος, η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι 250 χιλιόμετρα, αλλά αυτή αναφέρεται στον τυποποιημένο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών και βέβαια δεν είναι αυτή αν αποφασίσεις να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και να το οδηγήσεις όπως του… αρμόζει.

πηγή:elefterotypia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.