KACO: Τοπική αποθήκευση ενέργειας

 
kaco  KACO: Τοπική αποθήκευση ενέργειας

Πρότζεκτ "Quartierspeicher Weinsberg“ τοπική αποθήκευση ενέργειας απο την KACO

Η KACO μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ηλιακών μετατροπέων στον κόσμο, αναπτύσσει για πρώτη φορά την πλήρη διαχείριση ενέργειας, στα πλαίσια ενός πρότζεκτ τοπικής αποθήκευσης ενέργειας. Από τον Αύγουστο του 2012 αναπτύσσεται στην κοινότητα Weinsberg (στη Γερμανία) ένα πρότυπο οικιστικό συγκρότημα, στο οποίο η ηλιακή ενέργεια θα καλύπτει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την παροχή ρεύματος και θα συμβάλει επίσης και στην παροχή θερμότητας.

Την παροχή ρεύματος στο πρότζεκτ “Quartierspeicher Weinsberg“ (τοπική αποθήκευση Weinsberg) θα αναλάβει φωτοβολταϊκή εγκατάσταση με κατανεμημένες φωτοβολταϊκές γεννήτριες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 150,12 kW. Για την ενδιάμεση αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο θα χρησιμοποιηθεί μια κεντρική μπαταρία λιθίου-ιόντων των 150 kWh. Για τη φόρτιση και την αποφόρτιση της μπαταρίας, η KACO new energy έχει αναπτύξει ειδικά για το πρότζεκτ έναν μετατροπέα δύο κατευθύνσεων με ισχύ 120 kW. Αυτός χαρακτηρίζεται από ταχείς χρόνους αντίδρασης και υψηλό βαθμό απόδοσης.

Για τη θερμική αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας έχει προβλεφθεί μια κεντρική δεξαμενή ενδιάμεσης αποθήκευσης χωρητικότητας περ. 20.000 λίτρων. Αυτή συνδέεται μαζί με μια κεντρική μονάδα παραγωγής θερμότητας και με μια αντλία θερμότητας σε ένα τοπικό δίκτυο θέρμανσης. Επιπλέον, κάθε κτίριο διαθέτει τη δική του εγκατάσταση ημερήσιας αποθήκευσης. Για την επίτευξη της μέγιστης τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος και θερμότητας από ηλιακή ενέργεια και τη βέλτιστη μεταξύ τους προσαρμογή, η KACO new energy, εκτός από τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, θα αναλάβει και τον έλεγχο όλων των θερμικών στοιχείων του συστήματος. Σε αυτόν περιλαμβάνεται και η επιτήρηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις ενεργειακές ροές του οικιστικού συγκροτήματος. Τα δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση του υπάρχοντος συστήματος.

“Με την εφαρμογή της ιδέας της πλήρους διαχείρισης ενέργειας σε ένα πρότζεκτ τοπικής αποθήκευσης ενέργειας, η KACO new energy αποδεικνύει ότι δεν περιοριζόμαστε στη θέση μας ως εταιρεία παραγωγής εξοπλισμού, αλλά μπορούμε να φέρουμε εις πέρας για τους πελάτες μας και περίπλοκα συστήματα υψηλής ολοκλήρωσης”, είπε ο Διευθυντής της εταιρείας Ralf Hofmann σχετικά με τη μεγάλη βαρύτητα του πρότζεκτ για την επιχείρηση.

Το πρότυπο οικιστικό συγκρότημα επίσης προσφέρει τη δυνατότητα της διερεύνησης των τρόπων με τους οποίους η τοπική αποθήκευση ενέργειας μπορεί να αποφορτίσει και να υποστηρίξει το δημόσιο δίκτυο ρεύματος. Επομένως, η KACO new energy θα συνεργαστεί με παρόχους ρεύματος για τον καθορισμό των απαιτήσεων για τη μελλοντική δομή των δικτύων ρεύματος και την ανάπτυξη παραμέτρων ελέγχου. Το πρότυπο πρότζεκτ στο Weinsberg θα αποτελέσει το προσχέδιο μιας αυτόνομης, ηλιακής παροχής ενέργειας, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλους μεγάλους καταναλωτές, όπως ξενοδοχεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η έναρξη κατασκευής του οικιστικού συγκροτήματος “Steinbruchweg” έγινε τον Αύγουστο του 2012. Σε μια έκταση 16.000 m² προβλέπονται 23 κατοικίες: έξι μονοκατοικίες, μια μονοκατοικία με μία ημιαυτόνομη κατοικία, συγκρότημα δέκα σπιτιών σε σειρά και μία πολυκατοικία με πέντε διαμερίσματα. Η ολοκλήρωση έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2013. Η εκτέλεση του πρότζεκτ γίνεται από την Kruck + Partner Wohnbau und Projektentwicklung GmbH und Co. KG από το Heilbronn. Οι μονάδες για το φωτοβολταϊκό σύστημα προέρχονται από την Yingli Green Energy. Χρησιμοποιούνται έξυπνες μονάδες ισχύος 270 W από τη Yingli Solar, σειρά PANDA, εξοπλισμένες με τεχνολογία βελτιστοποίησης (Optimizer) της Tigo Energy.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.