Τον Απρίλιο η τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

 
25 geld fot 330x248 Τον Απρίλιο η τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Τον Απρίλιο η τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Λίγο μετά τον Απρίλιο τοποθετείται η τελική φάση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, φέρεται να δήλωσε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποσπάσματα της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις» ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Κατανοώ ότι υπάρχει στενότητα στην αγορά και δεν έχει αποκατασταθεί η επιθυμητή οικονομική ρευστότητα για τις επιχειρήσεις», για να προσθέσει ότι: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ιδρυμάτων και προσδοκούμε ότι μόλις ολοκληρωθεί, τα ενισχυμένα και θωρακισμένα πλέον τραπεζικά ιδρύματα, θα μπορέσουν να παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο τους υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ανταγωνιστική και ευέλικτη την αγορά για επενδυτικά σχήματα», σημειώνοντας ότι ήδη «έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό στους παρακάτω τομείς της χώρας, οι οποίοι θεωρούνται ελκυστικοί για επένδυση:

-  Ενέργεια (Αιολική, Φωτοβολταϊκά, διαχείριση Αποβλήτων)
-  Ακίνητα
-  Υποδομές (Λιμάνια, αεροδρόμια, οδικοί άξονες, κλπ)
-  Τουρισμός (ξενοδοχεία και τουριστική κατοικία)
-  Εξαγωγικές Εταιρίες & Μεταποιητικές εταιρίες
Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.