Σε καλό δρόμο η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

 

«Σε καλό δρόμο» βρίσκεται, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Εργασίας που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Από τους παραγόντες του υπουργείου γίνεται λόγος για «βήματα προόδου» που μπορεί να οδηγήσουν σε συμφωνία.

Στο γραφείο του υπουργού Εργασίας πραγματοποιείται σύσκεψη ανώτερων υπηρεσιακών παραγόντων με πολυμελές κλιμάκιο της τρόικας, στην οποία συμμετέχουν οι πρόεδροι του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προηγήθηκαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15.00  είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών. Στο επίκεντρο, το φλέγον  θέμα της μείωσης του αριθμού των δημόσιων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Απόλυτος εξευτελισμός των κυβερνώντων

Για μία ακόμη φορά οι κυβερνώντες εξευτελίζονται παρακαλώντας την τρόικα για ένα κομμάτι κόκκαλο, δεν έχουν το θάρρος ούτε το χέρι τους να χτυπήσουν στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

«Αντί να πουν στους υπαλλήλους της τρόικας ότι ως εδώ η υποδούλωση της Ελλάδας και των Ελλήνων και ότι η μνημονιακή συνταγή είναι λάθος, τρέχουν από πίσω τους σαν σκυλάκια, παρακαλώντας για ένα κομμάτι κόκκαλο, παρακαλώντας να αποσπάσουν ένα ελάχιστο “ναι” για ζητήματα που είναι καθαρά θέμα διαχείρισης της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς την αποδοχή της οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης με ξένους παράγοντες», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους άλλους δύο αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης ότι έχουν αποδοθεί «σε ένα παρακαλετό και σε ένα γλείψιμο που δεν ταιριάζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του έθνους μας».

πηγή:naftemporiki.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.