Γεωθερμία σχεδιάζεται για τα θερμοκήπια της Φλώρινας

 
60 γεωθερμια 330χ220 Γεωθερμία σχεδιάζεται για τα θερμοκήπια της Φλώρινας

Επενδύσεις στη Γεωθερμία

Με ενέργεια που θα προέρχεται από τη γη, θα μεγαλώνουν τα κηπευτικά και τα λαχανικά στα θερμοκήπια της Φλώρινας καθώς η ζέστη από το ήδη διαπιστωμένο γεωθερμικό πεδίο της περιοχής θα διοχετεύεται εκεί μέσω ενός γεωθερμικού πάρκου που θα δημιουργηθεί.

Αυτό είναι, τουλάχιστον, το σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το επόμενο χρονικό διάστημα και βασίζεται στις μελέτες που εκπόνησε ήδη το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για το υπόγειο δυναμικό του τόπου.

Το ζητούμενο, βέβαια, και για τη συγκεκριμένη αλλά και για άλλες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι οι εν λόγω σχεδιασμοί και οι όποιες διαδικασίες να περάσουν επιτυχώς από τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους και να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ρευστότητα.
Σε ό,τι αφορά το πάρκο γεωθερμίας, η Περιφέρεια δηλώνει πρόθυμη να προωθήσει το έργο προς όφελος των αγροτών που ήδη μαστίζονται από την οικονομική κρίση. “Ο σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε τις οριστικές μελέτες για τη δημιουργία του γεωθερμικού πάρκου σε δημόσια κοινόχρηστη έκταση και να εντάξουμε το έργο στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Εφόσον οι οριστικές μελέτες εκπονηθούν εντός των επόμενων δύο χρόνων θα ξεκινήσει στη συνέχεια το κατασκευαστικό κομμάτι” εξηγεί μιλώντας σε δημοσιογράφους ο γεωπόνος του τμήματος Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Βασίλης Άμπας.

Παράλληλα, ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης σχολιάζει ότι από μία τέτοια επένδυση η τοπική κοινωνία έχει μόνο να κερδίσει, καθώς θα αξιοποιηθεί το διαπιστωμένο ενεργειακό δυναμικό της Φλώρινας χωρίς περιβαλλοντικό κόστος σαν εκείνο που έχει γνωρίσει η δυτική Μακεδονία από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.