H Ελλάδα έχει υψηλές δυνατότητες και ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων

 
24 geld fot 330x248 H Ελλάδα έχει υψηλές δυνατότητες και ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων

Ενεργειακοί πόροι

Όποια χώρα συμβάλει στη διαφοροποίηση και ενίσχυση των ενεργειακών πηγών προμήθειας αναβαθμίζει τον διαπολιτικό της ρόλο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ανοίγοντας τις εργασίες του Athens Energy Foroum σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Υπογράμμισε το ρόλο που διαδραματίζει στον τομέα της ενέργειας η ασφάλεια και η διαφοροποίηση των πηγών τονίζοντας ότι στην περίπτωση της χώρας μας η Ελλάδα έχει ήδη υψηλές δυνατότητες και ρόλο στη διακίνηση ενεργειακών πόρων ενώ σύντομα όπως είπε θα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην παραγωγή ευρωπαϊκών ενεργειακών πόρων.

Αναφερόμενος  στις εν εξελίξει έρευνες και στην προσπάθεια της χώρας μας να ενισχύσει το γεωπολιτικό της ενεργειακό ρόλο ανέφερε ότι χρειάζεται σχεδιασμός.

Παράλληλα, μιλώντας για τον αγωγό TAP ανέφερε πως και μόνο η εξαγγελία του δημιουργεί νέες ισορροπίες για τον ανεφοδιασμό της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στη ρηματική διακοίνωση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς στον ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα, την οποία αντέκρουσε η Αγκυρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «ο καλύτερος τρόπος επίλυσης ενός προβλήματος είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο». Παράλληλα, υπογράμμισε «Εμείς επικαλούμαστε το διεθνές δίκαιο και το έχουμε υπογράψει, ενώ η Τουρκία το επικαλείται ενώ δεν το έχει υπογράψει»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.