Το μέλλον μας βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά μας χέρια

 

«Η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική για το μέλλον μας. Και το μέλλον μας βρίσκεται πια στα δικά μας χέρια αποκλειστικά».

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος, τονίζοντας πως η προσδοκία που καλλιεργείται για ανάκαμψη το 2014 δεν είναι ουτοπική, ωστόσο θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, συνέπεια και επιμονή για υλοποιηθεί.

«Τώρα ή ποτέ είναι η στιγμή να χτίσουμε την Ελλάδα της Ευρώπης», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ακόμη πως η χώρα έχασε πολλές ευκαιρίες, «με αποτέλεσμα να έχουμε εμείς οι ίδιοι περιορίσει τις επιλογές μας», ωστόσο αυτή τη στιγμή ανοίγονται δυο δρόμοι για την Ελλάδα και οι επιλογές που μπορεί να κάνει είναι μόνο οι εξής δυο:

  • Η μία είναι να αξιοποιήσει το θετικότερο κλίμα και τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί μετά από την οδυνηρή ανηφόρα των τελευταίων 4 ετών, ώστε να διασφαλισθεί η ανάκαμψη μέσα στο 2014 και
  • Η άλλη είναι να λιποψυχήσει μπροστά στο μέγεθος των αναγκαίων αλλαγών και να αδρανήσει για άλλη μια φορά αφήνοντας να πάνε χαμένες όλες οι προσπάθειες και όλες οι θυσίες αυτών των ετών.

Ο πρώτος δρόμος, όπως είπε, είναι ο ανηφορικός και ο δεύτερος οδηγεί στον γκρεμό. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για καθυστερήσεις και υπονομεύσεις καθώς «από εμάς και μόνο εξαρτάται, πλέον, αν θα ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο εκσυγχρονισμός του τόπου, με στόχο να ξαναφέρουμε δουλειές και προκοπή, ή αν θ’ αφεθούμε να διολισθήσουμε πολύ πίσω, σε μια Ελλάδα φτωχή και μόνη».

Δημοσιονομική διαχείριση
Περαιτέρω, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι η εσωτερική δημοσιονομική διαχείριση περνά αποκλειστικά στα χέρια μας, χωρίς δυνατότητα εξωτερικού δανεισμού και ως εκ τούτου, «ή θα τα καταφέρουμε, ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή απρόβλεπτων διαστάσεων και συνεπειών».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Δασκαλόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος για τις δυνατότητες της χώρα να ξεπεράσει την κρίση και μάλιστα να βγει «με το κεφάλι ψηλά», και τόνισε πως η ελληνική κοινωνία «στο σύνολό της, ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή κομματικές τοποθετήσεις, απαιτεί αντίκρισμα για τις θυσίες στις οποίες έχει υποβληθεί και θα ζητήσει λογαριασμό γι’ αυτές».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.