Τα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Πράσινη Ενέργεια

 
9 energiaka fyta fot 280x280 Τα Ελληνικά Πετρέλαια και στην Πράσινη Ενέργεια

Tα Ελληνικά Πετρέλαια διεύρυναν το πεδίο δραστηριοποίησής τους στην αγορά της πράσινης ενέργειας.

Με τα πρώτα έργα της εταιρείας στον τομέα των φωτοβολταϊκών να έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, πρόσφατα τα Ελληνικά Πετρέλαια διεύρυναν το πεδίο δραστηριοποίησής τους στην αγορά της πράσινης ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν κατατεθεί αιτήσεις για δύο σημαντικά έργα βιομάζας το πρώτο στο Σουφλί με ισχύ 3MW και το δεύτερο στα Τρίκαλα με ισχύ 5MW.

Για τη μονάδα στο Σουφλί, εκτιμάται ότι θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μετά από δύο χρόνια και θα μπορεί να απορροφήσει περί τους 50 χιλιάδες τόνους πρώτης ύλης. Στόχος είναι οι ανάγκες να καλυφθούν από την τοπική αγροτική παραγωγή (υπολείμματα από καλλιέργειες καλαμποκιού και βαμβακιού, αγριαγκινάρα και άλλα ενεργειακά φυτά) όπως και στη δεύτερη μονάδα στα Τρίκαλα. Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον για συνεργασία από αγρότες είναι μεγάλο.

Από τις πρώτες επαφές της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ήδη έχει προκύψει ενδιαφέρον από 30-40 αγρότες.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο  της ΕΛΠΕ ΑΠΕ Α.Ε. περιλαμβάνει έργα σε λειτουργία, υπό υλοποίηση και έργα που έχουν υποβληθεί προς αδειοδότηση στη ΡΑΕ συνολικού μεγέθους άνω των 160 MW. Επίσης αιτήσεις αναμένεται να υποβληθούν και για μια σειρά από άλλα project διαφόρων τεχνολογιών (φωτοβολταϊκά, αιολικό υβριδικό). Θυμίζουμε ότι στα έργα της ΕΛΠΕ ΑΠΕ περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις για 5 φωτοβολταϊκά έργα, συνολικής  ισχύος 57,5 MW που υποβλήθηκαν σε συνεργασία με την ΛΑΡΚΟ Ενεργειακή, από εταιρείες στις οποίες η ΕΛΠΕ ΑΠΕ συμμετέχει με 51%.

Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου έργων σε λειτουργία ισχύος 100MW σε διάφορες τεχνολογίες και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται ακόμη και η απόκτηση ήδη αδειοδοτημένων έργων.
Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.