Σήμερα στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος

 
11 investment fot 330x248 Σήμερα στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος

Ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, δίκτυα, μαρίνες, ακίνητα του Δημοσίου, τουρισμός, χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενέργεια και αγροτικός τομέας, στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου στη χώρα μας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε εχθές σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την οποία συζητηθήκαν οι επόμενες κινήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι τώρα ξεκινά η ώρα των πρωτοβουλιών και το επόμενο διάστημα θα δούμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε επιμέρους ζητήματα, αλλά και θετικές εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις και στις επενδύσεις.

Ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι όπου θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

Στην κυβέρνηση προκάλεσε έντονη ικανοποίηση το γεγονός ότι το Κατάρ επέστρεψε στο διαγωνισμό για το Ελληνικό, υπογράφοντας το σύμφωνο εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη το κλίμα άλλαξε μετά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο Κατάρ ενώ οι Άραβες συνεχίσουν να ενδιαφέρονται και για το νησί Οξιά στο Ιόνιο.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.