Κόντρα ΣΕΒ – Στουρνάρα για το ενεργειακό κόστος

 
9 δικτυο ΔΕΗ fot 320x293 Κόντρα ΣΕΒ   Στουρνάρα για το ενεργειακό κόστος

Ο Στουρνάρας ο οποίος υποστήριζει ότι στην Ελλάδα το ενεργειακό κόστος είναι χαμηλότερο του μέσου ευρωπαϊκού και τους βιομήχανους να δηλώνουν ότι τα στοιχεία που διαθέτει δεν είναι σωστά

Σε διελκυστίνδα για το ενεργειακό κόστος στη βιομηχανία ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα το κόστος αυτό είναι χαμηλότερο του μέσου ευρωπαϊκού και τους βιομήχανους να δηλώνουν ότι τα στοιχεία που διαθέτει δεν είναι σωστά και ότι οι συνεχείς αυξήσεις και επιβαρύνσεις στην ενέργεια οδηγούν σε κλείσιμο πολλές μονάδες, εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Ο υπουργός, ο οποίος ήταν επίσημος προσκαλεσμένος στη συνεδρίαση, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι εξετάζονται λύσεις και δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατανοεί το πρόβλημα.

Πάντως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υφυπουργό Ενέργειας και τον πρόεδρο της ΔΕΗ που επρόκειτο να γίνει σήμερα για το θέμα, αναβλήθηκε λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του πρωθυπουργού.

Εξάλλου, ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε την υστέρηση στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ζήτησε αποφασιστική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα μέτωπα αλλά και άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για τη μείωση του υψηλού ενεργειακού κόστους, τονίζοντας ότι βιομηχανία δεν θα δεχθεί μισιακές λύσεις και εκπτώσεις σε ένα θέμα που αφορά την ίδια και την επιβίωσή της».

Ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε επίσης την ανάγκη άμεσης πληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου και των μέτρων για την ανάπτυξη.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.