Αναπτυξιακή τράπεζα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 
14 geld Fot 330x248 Αναπτυξιακή τράπεζα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Συνεταιριστικές Τράπεζες, δημιουργήθηκαν από τις παραγωγικές τάξεις για να στηρίξουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο σχεδόν αποκλειστικά τους μικρομεσαίους της περιοχής τους

Την κοινή δράση για δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) εξέτασαν την Παρασκευή τα Προεδρεία των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ με το Προεδρείο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και είχε ως αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό και την επεξεργασία ενεργειών που θα ενισχύσουν την ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα μεγιστοποιήσουν την απορροφητικότητα των κοινοτικών προγραμμάτων, αξιοποιώντας τη δομή των συνεταιριστικών τραπεζών με απώτερο στόχο τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε πως το νέο τραπεζικό τοπίο που δημιουργείται στη χώρα και η εν γένει συγκέντρωση του πιστωτικού συστήματος είναι βέβαιο ότι θα περιορίσει ακόμη περισσότερο την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι Συνεταιριστικές Τράπεζες ως μηχανισμοί πίστης, δημιουργήθηκαν από τις παραγωγικές τάξεις για να στηρίξουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο σχεδόν αποκλειστικά τους μικρομεσαίους της περιοχής τους, επιστρέφοντας σε επιχειρηματικά δάνεια όλη την μορφή της εμπιστοσύνης που έλαβαν με την μορφή των καταθέσεων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης η στενότερη συνεργασία των Συνεταιριστικών Τραπεζών με την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και με τους 285 Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, θα διευρύνει τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του ελληνικού εμπορίου και γενικότερα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

«Από τη σημερινή πρώτη ουσιαστική συνάντηση αλλά και αναλυτικότατη ανταλλαγή απόψεων  προέκυψαν νέες ιδέες, ευκαιρίες και δυνατότητες που μπορούν με την μορφή του πιστωτικού συνεταιρισμού να μετουσιωθούν άμεσα σε πρακτικές εφαρμογές αμοιβαίας προστασίας και  υποστήριξης των Συνεταιριστικών Τραπεζών και των μικρομεσαίων της ελληνικής αγοράς», τόνισε χαρακτηριστικά.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.