ΣΠΕΦ:Επιστολή για τα έσοδα του λογαριασμού ΑΠΕ από ΗΕΠ

 
63 spef loumakis 22x290 ΣΠΕΦ:Επιστολή για τα έσοδα του λογαριασμού ΑΠΕ από ΗΕΠ

Σ. Λουμάκης:Πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Επιστολή προς τον ΛΑΓΗΕ και τους εποπτεύοντες την αγορά έστειλε ο ΣΠΕΦ την Τρίτη 15/1/12 με αντικείμενο τα έσοδα του Ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ.  Συγκεκριμένα επειδή σε επιστολή του Λειτουργού για το ισοζύγιο μηνός Ιουνίου 12 του λογαριασμού δεν αναφέρονται τα έσοδα που όφειλαν να υπάρχουν στον λογαριασμό ΑΠΕ από ΗΕΠ, Αποκλίσεις και Μη διασυνδεδεμένο σύστημα, τα οποία και εκτιμώνται στα 49 εκατ. ευρώ, ο ΣΠΕΦ άμεσα προέβη στην σχετική ερώτηση.

Ολόκληρη η επιστολή:
«Κ Αντωνόπουλε,
Την Παρασκευή 11-1-13 καταθέσατε την υπ.’ αριθμ. 178 επιστολή σας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, με την οποία και επιχειρήσατε να εκθέσετε το οικονομικό ισοζύγιο του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ για τις πληρωμές Ιουνίου 2012.

Κοινοποιούμενη η επιστολή σας στον ΣΠΕΦ από το μέλος μας έχουμε να παρατηρήσουμε πως στο αναφερόμενο ισοζύγιο σας και ειδικότερα στα έσοδα του λογαριασμού ΑΠΕ, πουθενά δεν αναφέρετε τα αναλογούντα από τον ΗΕΠ, τις Αποκλίσεις Παραγωγής – Ζήτησης αλλά και το μη διασυνδεδεμένο σύστημα έσοδα σύμφωνα με το άρθρο 143, παρ. 2 α και 2 β του ν. 4001/2011. Σύμφωνα όμως:

- Με τα στοιχεία παραγωγής του μηνός Ιουνίου 12 όπως έχουν επίσημα αναρτηθεί στα μηνιαία σχετικά Δελτία των μονάδων ΑΠΕ & ΣΗΘΥΑ των άρθρων 9 και 10 του ν. 3468/2006 για 532.784 MWh και 82.546 MWh αντίστοιχα.

- Της μέσης ΟΤΣ του μήνα αυτού στα 61,8 ευρώ / MWh και του μέσου μεταβλητού κόστους παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. στο Μη διασυνδεδεμένο στα 195 ευρώ/MWh.

Τα έσοδα του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ από ΗΕΠ, Εκκαθάριση Αποκλίσεων Παραγωγής – Ζήτησης αλλά και των ποσών που οφείλουν να καταβάλουν οι Προμηθευτές στα Μη διασυνδεδεμένα νησιά για την ηλεκτρική ενέργεια που απορροφάται στα συστήματα των νησιών αυτών, εκτιμώνται συνολικά στα 49 εκατ. ευρώ για τον μήνα Ιούνιο 2012.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η εκκαθάριση των ποσών αυτών, τουλάχιστον για τον ΗΕΠ που είναι και της αποκλειστικής αρμοδιότητας σας, γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Οπότε ερωτάσθε:

- Γιατί στο ισοζύγιο του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ που εκθέτετε με την εν λόγω επιστολή σας, πουθενά δεν περιλαμβάνετε έσοδα από την πηγή αυτή ή οποία και είναι εξόχως σημαντική (49 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση Ιουνίου 2012);

- Και εάν τα έσοδα αυτά έχουν εκκαθαριστεί και χρησιμοποιηθεί κατά τον μήνα Ιούνιο 2012 για τις πληρωμές οφειλών ΑΠΕ προηγούμενου ληξιπρόθεσμου μήνα, γιατί δεν συμπεριλαμβάνετε ομοίως στις τρέχουσες πληρωμές ΑΠΕ που πραγματοποιείτε, τα έσοδα από ΗΕΠ, Αποκλίσεις και μη διασυνδεδεμένο που τώρα εισπράττεται και αφορούν τις ΑΠΕ όπως αναλύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 143 παρ. 2 α και 2 β του ν. 4001/2011;

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση σας.

Για τον ΣΠΕΦ, με εκτίμηση
Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.