ΣΕΦ: Υψηλό το Κόστος σύνδεσης οικιακών φωτοβολταϊκών

 
37 logo sef 330x123 ΣΕΦ: Υψηλό το Κόστος σύνδεσης οικιακών φωτοβολταϊκών

Υψηλό το Κόστος σύνδεσης οικιακών φωτοβολταϊκών

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) με επιστολή του προς το ΔΕΔΔΗΕ, ζητάει την μείωση του κόστους σύνδεσης οικιακών φωτοβολταϊκών γιατί με βάση το σημερινό κόστος εγκατάστασης, το κόστος σύνδεσης αντιστοιχεί στο 5% του συνολικού κόστους, ένα ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό για ένα οικιακό σύστημα 10 kwp.

Ολόκληρη η επιστολή:
«
Μετά από μια περίοδο κατά την οποία το κόστος σύνδεσης των μικρών οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων καθοριζόταν κατά το δοκούν από τις τοπικές μονάδες του Διαχειριστή Δικτύου, έχει επέλθει μια σχετική ομογενοποίηση του κόστους πανελλαδικά με τιμές που συνήθως κυμαίνονται από 800 € (πλέον ΦΠΑ) για τις μονοφασικές συνδέσεις έως 1.000 € (πλέον ΦΠΑ) για τις τριφασικές.

Με το σημερινό κόστος των φωτοβολταϊκών συστημάτων, το κόστος σύνδεσης αντιστοιχεί περίπου στο 5% του συνολικού επενδυτικού κόστους για ένα σύστημα των 10 kWp, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό σχετικά με τα ισχύοντα σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόστος σύνδεσης στη Γερμανία είναι συνήθως 100-150 ευρώ.

Επειδή δεν δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη απόκλιση από άλλες χώρες, θα σας παρακαλούσαμε να επανεξετάσετε την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας σας σε ότι αφορά το κόστος σύνδεσης των μικρών οικιακών συστημάτων.»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.