Κινδυνεύουν να χαθούν οι εγγυημένες τιμές στα αγροτικά φωτοβολταϊκά παρά τη δίμηνη παράταση

 
43 Tracking Kirchner news 330x300 Κινδυνεύουν να χαθούν οι εγγυημένες τιμές στα αγροτικά φωτοβολταϊκά παρά τη δίμηνη παράταση

Κινδυνεύουν να χαθούν οι εγγυημένες τιμές στα αγροτικά φωτοβολταϊκά παρά τη δίμηνη παράταση

Άνθρακες κινδυνεύει να αποδειχτεί ο θησαυρός της δίμηνης παράτασης των συμβάσεων σύμβασης για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά αν δεν συνοδευτεί και από αντίστοιχη παράταση στις συμβάσεις πώλησης.

Αυτό τουλάχιστον επισημαίνουν στελέχη του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών (ΣΠΕΦ) ενώ αντίστοιχες επισημάνσεις κάνουν και πολλοί αγρότες-επενδυτές οι οποίοι επιχειρούν να «αποκρυπτογραφήσουν» τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, με το Άρθρο 24 του νομοσχεδίου παρατείνεται κατά δύο μήνες η ισχύς των συμβάσεων σύνδεσης  που λήγουν από το Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2013. Ωστόσο, η παράταση αυτή δεν αφορά τις συμβάσεις πώλησης του ρεύματος με τις τιμές. Κάτι που, σύμφωνα με το ΣΠΕΦ, σημαίνει ότι για όσους αγρότες χρησιμοποιήσουν το δίμηνο αυτό, δεν ισχύουν οι τιμές που έχουν κατοχυρώσει με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με το ΛΑΓΗΕ.

Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι πρόκειται για λάθος διατύπωση από την πλευρά του υπουργείου, ωστόσο παραδέχονται ότι με τη διατύπωση αυτή οι εγγυημένες τιμές που είχαν «κλειδώσει» οι παραγωγοί με τις συμβάσεις σύνδεσης βρίσκονται στον αέρα.

Πηγή:www.agronews.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.