Επιστρέφει η αισιοδοξία στους Ελληνες επιχειρηματίες

 
Fotolia 43527219 XS 300x200 Επιστρέφει η αισιοδοξία στους Ελληνες επιχειρηματίες

Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα έφερε η απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης

Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα έφερε η απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης «μαμούθ» ύψους 52,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα ευρήματα της τριμηνιαίας έρευνας της ΕΑΣΕ και της ICAP Group που διεξάγεται σε δείγμα 2.340 διευθυνόντων συμβούλων/γενικών διευθυντών (CEOs) των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, εννέα στους δέκα CEOs εκφράζουν την άποψη ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της απόφασης του Eurogroup, ενώ σχεδόν ένας στους δύο CEOs θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα βελτιωθεί στο επόμενο έτος. Η αισιοδοξία για αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας, αποτυπώθηκε και στον γενικό δείκτη οικονομικού κλίματος της ΕΑΣΕ/ICAP-CEO General Index, ο οποίος το τέταρτο τρίμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στις 115 μονάδες αντί 103 του προηγούμενου τριμήνου, συνεχίζοντας για πέμπτο τρίμηνο την ανοδική του πορεία. «Η σταθερή βελτίωση του δείκτη εκφράζει την αισιοδοξία ότι μετά την ψήφιση των νέων μέτρων και τη θετική απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση του σημαντικού ποσού των 52,5 δισ. η ελληνική οικονομία, παρά το σημαντικό κόστος προσαρμογής, θέτει τις βάσεις για επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Προσδοκίες
Ανάλογη είναι η αισιοδοξία των CEOs και για την πορεία της εταιρείας που διοικούν, καθώς ένας στους τέσσερις CEOs δηλώνει ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της εταιρείας του είναι καλύτερη σε σχέση με ένα έτος πριν, ενώ το ποσοστό αυτών που αισιοδοξούν ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των επιχειρήσεών τους το επόμενο έτος αυξήθηκε σε 54% έναντι 47% το προηγούμενο τρίμηνο. Επιπλέον, το 25% των CEOs δηλώνουν ότι η επενδυτική δαπάνη στις επιχειρήσεις που διοικούν θα είναι αυξημένη κατά τον επόμενο χρόνο, ενώ το ποσοστό των CEOs που αναμένει το επόμενο έτος αύξηση της απασχόλησης ανήλθε σε 19% έναντι 15% το προηγούμενο τρίμηνο.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.