«Εύνοια» της κυβέρνησης στους ξένους επενδυτές βλέπει ο ΣΕΒ

 
11 investment fot 330x248 «Εύνοια» της κυβέρνησης στους ξένους επενδυτές βλέπει ο ΣΕΒ

Ελληνικές Επενδύσεις

Την ενόχλησή του ΣΕΒ, μετέφερε εμμέσως, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Δασκαλόπουλος για την επιμονή της κυβέρνησης στις επενδύσεις από ξένες επιχειρήσεις και κυρίως για την εύνοια που φέρεται να δείχνει προς αυτές.

Ο κ. Δασκαλόπουλος παρέδωσε στον κ. Σαμαρά στικάκι με τρεις λίστες, η πρώτη που παρουσιάζει 100 ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μέσα στα χρόνια της κρίσης έκαναν επενδύσεις 12 δις. ευρώ, η δεύτερη παρουσιάζει 250 προτάσεις καινοτομίας που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό του ΣΕΒ με τη Eurobank και η τρίτη λίστα με 250 προτάσεις τεχνολογίας επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «σήμερα έμαθα ότι υπάρχει ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και ξένων επιχειρήσεων», ενώ κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ σημείωσε πως «η λίστα Λαγκάρντ δεν είναι τόσο σημαντική αλλά είναι ανάγκη να δούμε τι έγιναν τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό δεκάδες χιλιάδες καταθέτες όπως και όσοι έχουν χρήματα στο εσωτερικό και δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν. Από κει πρέπει να ξεκινήσει το κυνήγι της φοροδιαφυγής», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ παρέδωσε δισέλιδο υπόμνημα με τις προτεραιότητες στην οικονομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ενώ έντονες είναι η αντιδράσεις για το κόστος ενέργειας των βιομηχανιών.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.