Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, μόνο με ανάπτυξη 3%-3,5% θα αποφύγουμε νέα επώδυνα μέτρα

 
SEB Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, μόνο με ανάπτυξη 3% 3,5% θα αποφύγουμε νέα επώδυνα μέτρα

Το ελληνικό κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να εγγυηθεί την ανάπτυξη, ανάπτυξη μπορεί να προέλθει σήμερα μόνο από τον ιδιωτικό τομέα

Για να μην απαιτηθούν νέα επώδυνα οριζόντια μέτρα και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού, η οικονομία μας πρέπει να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 3%- 3,5% τον χρόνο, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, με θέμα «Κτίζοντας τη νέα Ελλάδα».

Χαρακτήρισε δε το εγχείρημα πολύ δύσκολο, καθώς όπως είπε, το κράτος χρεοκόπησε και δεν μπορεί πια να εγγυηθεί την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να προέλθει σήμερα μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, υπάρχει η ρεαλιστική προοπτική να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα και μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης από την εκάστοτε δόση των δανεικών.

Όμως, τόνισε, δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε κι άλλη βοήθεια από τους εταίρους μας και η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο. «Δική μας ευθύνη είναι να ξαναστήσουμε στα πόδια του το τραπεζικό μας σύστημα, να ολοκληρώσουμε με κοινωνικά δίκαιους όρους τη δημοσιονομική προσαρμογή, να υλοποιήσουμε τις χρονίζουσες μεταρρυθμίσεις, να ξαναβάλουμε με τις δικές μας αποφάσεις, με τις δικές μας δυνάμεις, την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά».

Ο κ. Δασκαλόπουλος επανέλαβε την κριτική στη διαπλοκή λέγοντας ότι η κρατικοδίαιτη οικονομία ήταν μοιραίο να εκθρέψει και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. «Στην κρατική θαλπωρή, χωρίς διαφάνεια, χωρίς ανταγωνισμό, είχε βολευτεί μια μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου που συνήθισε να ζει με τις διαπλεκόμενες προνομίες της κρατικής εύνοιας -κι εχθρεύεται την αλλαγή, γιατί ξεβολεύει ή και απειλεί τα μέλη της».

Από την άλλη πλευρά επισήμανε ότι η πλειοψηφία της επιχειρηματικής τάξης «που δουλεύει σκληρά για να μείνει όρθια τούτα τα δύσκολα χρόνια, εξακολουθεί να παράγει και να σχεδιάζει, πληρώνει αγόγγυστα φόρους και εισφορές, έχει διαφυλάξει θέσεις εργασίας, αντιπαλεύει μόνη της την κρίση επενδύοντας σ’ ένα καλύτερο αύριο», μπορεί και πρέπει, να πάρει στα χέρια της τα ηνία της ανάπτυξης.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.