Σαμαράς: Ελλάδα και Κύπρος μπορούν, με τους ενεργειακούς πόρους, να γίνουν πιο δυναμικές

 

«Τα μεγάλα και διαχρονικά εθνικά θέματα δεν κλείνουν άρον-άρον, αλλά ωριμάζουν και λύνονται» τονίζει σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς .

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποδεικνύει ότι όποιοι βιάζονται να «κλείσουν» υπό συνθήκες εξωτερικών πιέσεων τέτοια θέματα «είναι πιθανότερο να τα αναπαράγουν».

Ο κ.Σαμαράς επισημαίνει, ακόμη, ότι οι προσωρινές οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας δεν αφέθηκαν να οδηγήσουν σε απομόνωση την χώρα και σε απώλειες στα εθνικά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα βγεί από την κρίση πιο δυνατή και εξωστρεφής και δηλώνει ότι Ελλάδα και Κύπρος μαζί μπορούν, αξιοποιώντας τους ενεργειακούς τους πόρους, να καταστούν ακόμα πιο δυναμικές, πιο αναπτυξιακές και ανταγωνιστικές.

Πεποίθηση του πρωθυπουργού είναι ότι η Κύπρος θα καταφέρει να ξεπεράσει πιο γρήγορα και με λιγότερες ζημιές απ’ ό,τι η Ελλάδα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της ένταξης της στον μηχανισμό Στήριξης.

«Όνειρο μου είναι να ξεδιπλώσουμε μαζί τις αρετές μας για την ευημερία, την ασφάλεια και την ακτινοβολία του Ελληνισμού. Για την σταθερότητα και την ασφάλεια όλης της περιοχής μας», υπογραμμίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς τονίζει επίσης ότι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα δεν κατάφερε να αποσταθεροποιήσει την χώρα και προσθέτει ότι, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα, οι ίδιες οι σφυγμομετρήσεις έδειξαν πως «ο Ελληνικός λαός εκτιμά την δουλειά που κάναμε και δεν βλέπει να υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.