Παρέμβαση ΠΑΣΕΓΕΣ για την έκτακτη εισφορά στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

 
78 τρακερ Fot 330χ240 Παρέμβαση ΠΑΣΕΓΕΣ για την έκτακτη εισφορά στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Απόσυρση της διάταξης που επιβάλλει φόρο για αγρότες επενδυτές φωτοβολταϊκών ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ

Απόσυρση της διάταξης που επιβάλλει φόρο για αγρότες – επενδυτές φωτοβολταϊκών ζητά ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, με επιστολή του, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ολόκληρη η επιστολή:
Στο σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται διάταξη η οποία πλήττει εκ νέου τους επαγγελματίες αγρότες που εγκαθιστούν και λειτουργούν φωτοβολταϊκούς σταθμούς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 22 του άρθρου 3 του νομοσχεδίου αυτού, η έκτακτη ειδική εισφορά, η οποία επιβλήθηκε προηγούμενα, με το νόμο 4093/2012, δεν εκπίπτει του φόρου εισοδήματος που αποκτούν οι επαγγελματίες αγρότες από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τονίζεται ότι η έκτακτη αυτή ειδική εισφορά, κυμαινόμενη από 25 έως 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων, όπως έχει επανειλημμένα επισημανθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ, θα έπρεπε, τουλάχιστον, να αναφέρεται στα καθαρά έσοδα που προκύπτουν. Ωστόσο, αντί της επιβαλλόμενης αυτής διόρθωσης, διαπιστώνεται ότι με την αναφερόμενη διάταξη του νομοσχεδίου προκύπτει επιβολή φόρου και επί της έκτακτης αυτής εισφοράς, στοιχείο που οδηγεί στην παράλογη απαίτηση επιβολής φόρου σε ήδη επιβληθέντα φόρο.

Κρίνεται συνεπώς απόλυτα αναγκαίο να αποσυρθεί άμεσα η αναφερόμενη αυτή διάταξη.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ
Τζανέτος Καραμίχας

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.