Δημιουργία αναπτυξιακού ταμείου, στα πρότυπα της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW

 
11 investment fot 330x248 Δημιουργία αναπτυξιακού ταμείου, στα πρότυπα της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW

Η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού ταμείου

Ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα μετέφερε ο αντικαγγελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ στη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Από την ίδια συνάντηση προέκυψε επίσης πως η Γερμανία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ελλάδα για τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού ταμείου, στα πρότυπα της γερμανικής κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW, για προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών και για στήριξη κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά κεφάλαια και από υφιστάμενα funds.

Ειδικότερα ο κ. Ρέσλερ αναφέρθηκε στα προγράμματα των αυτοκινητοδρόμων, τα οποία είχαν διακοπεί και θα συνεχιστούν σε συνεργασία με την ΕΤΕπ, στην επέκταση της επένδυσης της φαρμακευτικής Boeringer Igelheim αλλά και σε «υποσχόμενα ξεκινήματα» στον τομέα της ενέργειας. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρότζεκτ TAP, που αφορά σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ιταλία, μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Αλβανίας. Ας σημειωθεί ότι μερίδιο 15% στο μετοχικό κεφάλαιο του TAΡ έχει αποκτήσει ο γερμανικός ενεργειακός όμιλος Eon.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.