Επενδύσεις στην Ελλάδα: Πιο ασφαλή για επενδύσεις θεωρούν ξένες επιχειρήσεις τη Συρία παρά την Ελλάδα!

 
investments Επενδύσεις στην Ελλάδα: Πιο ασφαλή για επενδύσεις θεωρούν ξένες επιχειρήσεις τη Συρία παρά την Ελλάδα!

Mόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο επικίνδυνες χώρες για επενδύσεις από την Ελλάδα

Πιο ασφαλή για επενδύσεις θεωρούν ξένες επιχειρήσεις τη Συρία παρά την Ελλάδα! Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press η ετήσια έρευνα μεταξύ των CFOs σε όλο τον κόσμο έδειξε ότι η Συρία, παρόλο που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, είναι πιο ασφαλής από την Ελλάδα για επενδύσεις.

Αναλυτικότερα η έρευνα διαπιστώνει ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη είναι τόσο ισχυρή που μια χώρα του ευρώ θεωρείται πιο επικίνδυνη για να ιδρύσουν επιχειρήσεις από μία χώρα όπου ο εμφύλιος μαίνεται.
Η ετήσια έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το Ιράν και το Ιράκ θεωρούνται πιο επικίνδυνες περιοχές από την Ελλάδα.

«Οι οικονομικοί διευθυντές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί απέναντι σε χώρες της Νότιας Ευρώπης και διαπιστώνουν ότι οι επενδύσεις είναι τόσο επικίνδυνες όσο οι πολιτικά ασταθείς χώρες της Μέσης Ανατολής«, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BDO Martin Van Roekel.

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα στην ομάδα 17 η οποία βρίσκεται στο top 10 με τις πιο επικίνδυνες χώρες της έρευνας για επενδύσεις. Η Ισπανία βρίσκεται στη θέση με τον αριθμό 4.

Πάντως ενώ χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία αγωνίζονται να πείσουν τους επιχειρηματίες να επενδύσουν άλλοι ευημερούν. Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις επιβράδυνσης, η Κίνα θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα, ακολουθούν από κοντά οι ΗΠΑ, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται η Βραζιλία, η Ινδία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Δεν πρέπει να εκπλύσσει το αποτέλεσμα της έρευνας, αφού γεγονότα όπως η τελευταία νομοθετική ρύθμιση για την έκτακτη εισφορά των ΑΠΕ, οι συνεχείς στάσεις εργασίας μετά κάθε υπουργική απόφαση αλλά και η ασύστολη διαφθορά που διαπερνάει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, είναι λογικό να απωθούν κάθε είδους επενδυτή.

 

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.