Ανακοίνωση των υπαλλήλων της Βουλής: Δεν είμαστε ¨golden boys του Δημοσίου¨

 
greek parlament 2 Ανακοίνωση των υπαλλήλων της Βουλής: Δεν είμαστε ¨golden boys του Δημοσίου¨

golden boys του Δημοσίου, οι υπάλληλοι της Βουλής

Οι αποκαλύψεις για τα προκλητικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής, προκάλεσε την αντίδρασή τους και με ανακοίνωσή τους ζητάνε και… τα ρέστα. Μιλούν για κατάργηση του 15ου και 16ου μισθού και των δώρων καθώς κι ότι δεν παίρνουν πια επιδόματα. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ο 15ος και 16ος μισθός έχουν καταργηθεί κι επίσης έχουν καταργηθεί όλα τα επιδόματα (Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, τα επιδόματα αδείας, μηχανογράφησης κ.λπ.). «Ό,τι καταργήθηκε ή καταργείται για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο, καταργείται και για εμάς» σημειώνουν. Οπως υπογραμμίζουν, η μισθοδοσία των εργαζομένων στη Βουλή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνυπολογιζομένων και των περικοπών που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2013, έχει μειωθεί κατά 35,2% – κάτι που μεταφράζεται σε μείωση των καθαρών αποδοχών μέχρι ποσοστού 50%.

«Δεν αμφισβητείται πως το όριο των υπερωριών για τους εργαζομένους στη Βουλή, είναι μεγαλύτερο από αυτό των υπαλλήλων των υπουργείων. Όμως δεν αμφισβητείται και το γεγονός, πως οι εργαζόμενοι στη Βουλή λειτουργούν με ωράρια που δεν υπάρχουν στους υπόλοιπους φορείς του Δημοσίου, στενού και ευρύτερου» υπενθυμίζουν οι υπάλληλοι της Βουλής και τονίζουν: «Οι εργαζόμενοι στη Βουλή δεν εργάζονται μόνο μέχρι την ολοκλήρωση και ψήφιση νομοσχεδίου – δηλαδή μέχρι την 1 ή τις 2 τα ξημερώματα. Χρειάζονται και άλλες δύο τουλάχιστον ώρες, για να τελειώσουν τα πρακτικά, να περαστούν οι τροπολογίες και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις, ώστε να αποσταλούν την άλλη μέρα νωρίς το πρωί στο αρμόδιο υπουργείο για έλεγχο, και στη συνέχεια στο Τυπογραφείο. Και δεν αμφισβητείται το ότι οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών τα Σαββατοκύριακα, αυξάνονται τα τελευταία χρόνια».

«Δεν ζητάμε να μας λυπηθούν – γιατί πέραν του έργου μας, εκτελούμε και ένα λειτούργημα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, είναι σπάνιες έως ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που ως εργαζόμενοι μετέχουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Όμως αυτό απέχει πολύ από το να δεχθούμε να γίνουμε αδιαμαρτύρητα τα εξιλαστήρια θύματα μιας κατάστασης για την οποία και εμείς, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν ευθυνόμαστε. Απέχει πολύ από το να μας εμφανίζουν ως golden boys του Δημοσίου και να γράφουν ή να λένε ψευδέστατα, ότι ένας πρωτοδιοριζόμενος στη Βουλή, υποχρεωτικής μάλιστα εκπαίδευσης, λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι της Βουλής.

Βεβαίως, στην ανακοίνωσή τους δεν αναφέρονται καθόλου ούτε στο ποιο είναι το ύψος των μισθών τους, πριν και μετά τις περικοπές, ούτε στο αμετάθετο που έχουν πετύχει, στο εσωτερικό βαθμολόγιο που έχουν, στο επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε εκλογική αναμέτρηση κ.λπ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.