To συνέδριο ενέργειας του ΙΕΝΕ “Ενέργεια και Ανάπτυξη 2012”

 
16 iene news 330x280 To συνέδριο ενέργειας του ΙΕΝΕ “Ενέργεια και Ανάπτυξη 2012”

To 17ο συνέδριο ενέργειας του ΙΕΝΕ “Ενέργεια και Ανάπτυξη 2012”

Σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ενεργειακού τομέα, έγκυροι αναλυτές από την χώρα μας και το εξωτερικό, αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου περιλαμβάνονται στους ομιλητές του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, σήμερα 30 και αύριο 31 Οκτωβρίου. Προσκεκλημένος ομιλητής στο επίσημο γεύμα της πρώτης ημέρας είναι ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της εκπροσώπου της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ . Χρυσούλας Αργυρίου, σε μία περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη ρυθμιστικές και νομικές μεταβολές στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι αφιερωμένο στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος».

Μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας, όπως η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ, ο Όμιλος Μυτιληναίος, η Energean Oil & Gas, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε. κ. ά., θεσμικοί φορείς της εγχώριας αγοράς ενέργειας, όπως ο ΛΑΓΗΕ Α.Ε., ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε., η ΡΑΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. κ.λ.π., ενώσεις ενεργειακών κλάδων, όπως η ΕΒΙΚΕΝ, ο ΕΣΗΑΠΕ, ο ΕΣΑΗ, η ΕΛΕΤΑΕΝ κ. ά., θα συμμετέχουν με κορυφαίους εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα καταθέσουν απόψεις και προτάσεις για το μέλλον της ενέργειας στην Ελλάδα.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μία συγκυρία αλλαγών και μεταβολών που συντελούνται ραγδαία στον γεωπολιτικό μας περίγυρο και που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστες και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.