Standard & Poor΄s:Η Ελλάδα στο υψηλότερο «σκορ πιστωτικού κινδύνου»

 
StandardPoors Headquarters Standard & Poor΄s:Η Ελλάδα στο υψηλότερο «σκορ πιστωτικού κινδύνου»

Standard & Poors

O οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s δίνει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο βαθμό σε «σκορ κινδύνου», τον αριθμό «10» που σημαίνει πως η χώρα έχει «εξαιρετικά υψηλό επίπεδο» πιστωτικού κινδύνου στην οικονομία και «αρκετά υψηλό κίνδυνο» σε επίπεδο «οικονομικής ελαστικότητας» και «οικονομικών ανισορροπιών».

Σύμφωνα με την Standard & Poor΄ s, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές. Ο οίκος εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα συνεχίσει να συρρικνώνεται το 2012 και το 2013, με την πιθανή αθροιστική πτώση να τοποθετείται στο 10%-11%, επιπλέον της συνολικής συρρίκνωσης κατά 15% από τα τέλη του 2008.

Επιπλέον, ο οίκος εκτιμά ότι οι πληρωμές στην Ελλάδα είναι πιο «αδύναμες» σε σχέση με άλλες δυτικές χώρες και ότι ο ιδιωτικός τομέας υπολείπεται σε εμπειρία για να αντιμετωπίσει μία ύφεση τέτοιου μεγέθους.

πηγή: imerisia.gr

Τέλος, βαθμολογεί με «8» τον τραπεζικό κίνδυνο στην Ελλάδα και βασίζεται στη θέση ότι η χώρα αντιμετωπίζει «υψηλό κίνδυνο» σε επίπεδο «θεσμικού πλαισίου» και «εξαιρετικό υψηλό κίνδυνο» στον τομέα χρηματοδότησης του συστήματος».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.